Ga naar de inhoud
Aspergesalade met ei

Aspergesalade met ei

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten: Aspergesalade met ei

Voor personen

  • 50 gr gemengde sla
  • scheutje melk
  • 200 gr witte asperges ( geschild )
  • 2 eieren
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 sneetjes brood
  • 200 gr krieltjes ( in schil )

Dressing:

  • scheutje olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • Snuf peper

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Aspergesalade met ei

  1. Halveer de krieltjes en kook ze 15 minuutjes in een pan met water en een snufje zout. Kook de asperges 5 minuutjes in een pan met water en een scheutje melk en zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren. Kook ondertussen ook de eieren 8 minuutjes, en laat ze daarna ā€˜schrikken’ onder de koude kraan.


  2. Verhit een koekenpan zonder olie en bak de spek hierin krokant in een paar minuutjes en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Rooster ook het brood krokant in een pan of broodrooster.


  3. Meng de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar. Snijd de asperges in stukken. Verdeel de sla over borden of een grote kom. Voeg de gekookte krieltjes en asperges toe en meng met de dressing. Verdeel de eieren in stukjes over de salade samen met het spek en brood.


  4. Tip: voor een vegetarische versie laat je de spekjes achterwege of vervang ze door wat gezouten nootjes.


Tips

Hoe kook je een perfect ei?

De kooktijd van een middelgroot ei, direct in kokend water is:

  • Zachtgekookt ei: 5 tot 5 minuten
  • Half zachtgekookt ei: 6 tot 7 minuten
  • Hardgekookt ei: 8 tot 9 minuten

Lees hier nog meer tips om je ei perfect te koken.

Wat is het verschil tussen groene en witte asperges?

Groene asperges groeien boven de grond en hebben een stevigere textuur en iets nootachtige smaak. Witte asperges groeien onder de grond en zijn zachter en subtieler van smaak.

Hoe kook je de lekkerste asperges?

Witte asperges schil je eerst goed en kook je vervolgens ca 4 a 5 minuten in een pan met water en laat ze daarna nog nagaren in het water. Hoe je ze perfect gaar krijgt en de lekkerste smaak geeft lees je op deze pagina met tips om witte asperges te koken