Crème brûlée cheesecake

Lekker voor bij de high tea of als dessert: cheesecake met een krokant suiker laagje
Ingredienten
50 tot 75 gr boter
Ongeveer 10 Maria koekjes/ theebiscuit
500 gr roomkaas (Monchou)
200 gr suiker
2 eieren
Snufje zout
½ eetl maizena
2 eierdooiers
1 theel vanille-extract
Ongeveer 50 gr suiker voor de topping
 
Materialen
Crème brûlée brander
Ovenschaal of bakvorm
Keukenmachine
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 150 graden. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de gemalen koekjes. De massa moet niet al te droog zijn en een beetje aan elkaar blijven plakken. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier (de hoeken kun je makkelijk schuin inknippen zodat ook de zijkanten in een keer bekleed zijn). Verdeel de koekjes over de bodem en druk zachtjes aan.
 
creme brulee cheesecake 01
creme brulee cheesecake 01
creme brulee cheesecake 01
creme brulee cheesecake 01
Mix de roomkaas met een mixer tot een romige massa. Voeg de suiker toe en mix deze kort mee. Voeg een voor een de eieren en eidooiers toe en mix als laatste het vanille extract, zout en maïzena er goed door. Giet het mengsel over de bodem van koekjes en bak de cheesecake ongeveer 45 min in de oven. De cake moet na het bakken stevig zijn maar als je met de vorm beweegt moet de vulling (vooral in het midden) ook nog een beetje wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Het beste kun je hem er een nacht in laten staan en de volgende dag af maken. Snijd de cheesecake in stukken en bestrooi de bovenzijde met een laagje suiker en brand deze met een Crème brûlée brander voorzichtig bruin.
Let op: brand de suiker topping pas vlak voor het serveren want anders bestaat de kans dat het suikerlaagje in de koelkast weer zacht wordt.
77 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.