Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Crème brûlée cheesecake

Lekker voor bij de high tea of als dessert: cheesecake met een krokant suiker laagje
Ingredienten
50 tot 75 gr boter
Ongeveer 10 Maria koekjes/ theebiscuit
500 gr roomkaas (Monchou)
200 gr suiker
2 eieren
Snufje zout
½ eetl maizena
2 eierdooiers
1 theel vanille-extract
Ongeveer 50 gr suiker voor de topping
 
Materialen
Crème brûlée brander
Ovenschaal of bakvorm
Keukenmachine
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 150 graden. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de gemalen koekjes. De massa moet niet al te droog zijn en een beetje aan elkaar blijven plakken. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier (de hoeken kun je makkelijk schuin inknippen zodat ook de zijkanten in een keer bekleed zijn). Verdeel de koekjes over de bodem en druk zachtjes aan.
 
creme brulee cheesecake 01
creme brulee cheesecake 01
creme brulee cheesecake 01
creme brulee cheesecake 01
Mix de roomkaas met een mixer tot een romige massa. Voeg de suiker toe en mix deze kort mee. Voeg een voor een de eieren en eidooiers toe en mix als laatste het vanille extract, zout en maïzena er goed door. Giet het mengsel over de bodem van koekjes en bak de cheesecake ongeveer 45 min in de oven. De cake moet na het bakken stevig zijn maar als je met de vorm beweegt moet de vulling (vooral in het midden) ook nog een beetje wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Het beste kun je hem er een nacht in laten staan en de volgende dag af maken. Snijd de cheesecake in stukken en bestrooi de bovenzijde met een laagje suiker en brand deze met een Crème brûlée brander voorzichtig bruin.
Let op: brand de suiker topping pas vlak voor het serveren want anders bestaat de kans dat het suikerlaagje in de koelkast weer zacht wordt.
Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s