Deense broodjes met fruit

Maak zelf deze makkelijke en snelle Deense krakelingen op basis van croissantdeeg en custard geserveerd met vers fruit

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Maak de custard vulling: roer in een kom de suiker door het custardpoeder. Neem 3 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel. Voeg het custard mengsel al roerende toe aan de hete melk. Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken. Laat iets afkoelen.

Haal het croissantdeeg uit het blik en rol uit. Druk alle naden goed aan elkaar zodat het 1 lange lap is. Snijd deze 1 x doormidden via de korte kant. Snijd de 2 rechthoeken in 4 repen. Draai deze repen op tot lange slierten. Maak hier een krakeling vorm van op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de uiteinden onder het deeg worden vastgeplakt. Verdeel ongeveer de helft van het custardmengsel in de gaten van de krakelingen. Klop het ei los en bestrijk de randen hiermee. Bak de Deense broodjes ca. 15 minuten in de oven.

Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de rest van de custard pudding over de broodjes. Snijd het fruit in stukjes en verdeel over de custard. Roer het poedersuiker los met een eetlepel (of iets meer) water tot een glazuur. Besprenkel de broodjes hiermee. Serveer de broodjes direct of bewaar ze maximaal 2 a 3 dagen verpakt in de koelkast.

8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.