Deense broodjes met fruit

Maak zelf deze makkelijke en snelle Deense krakelingen op basis van croissantdeeg en custard geserveerd met vers fruit

Bakrecept 35 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Maak de custard vulling: roer in een kom de suiker door het custardpoeder. Neem 3 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel. Voeg het custard mengsel al roerende toe aan de hete melk. Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken. Laat iets afkoelen.

  2. Haal het croissantdeeg uit het blik en rol uit. Druk alle naden goed aan elkaar zodat het 1 lange lap is. Snijd deze 1 x doormidden via de korte kant. Snijd de 2 rechthoeken in 4 repen. Draai deze repen op tot lange slierten. Maak hier een krakeling vorm van op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de uiteinden onder het deeg worden vastgeplakt. Verdeel ongeveer de helft van het custardmengsel in de gaten van de krakelingen. Klop het ei los en bestrijk de randen hiermee. Bak de Deense broodjes ca. 15 minuten in de oven.

  3. Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de rest van de custard pudding over de broodjes. Snijd het fruit in stukjes en verdeel over de custard. Roer het poedersuiker los met een eetlepel (of iets meer) water tot een glazuur. Besprenkel de broodjes hiermee. Serveer de broodjes direct of bewaar ze maximaal 2 a 3 dagen verpakt in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!