Zalm amuse in een glaasje
Makkelijk voorgerechtje om je kerstdiner mee te beginnen: dilleroom met zalm en komkommer
Ingredienten
100 gr roomkaas
125 gr zure room
paar takjes verse dille
100 gr gerookte zalm
¼ komkommer, in kleine blokjes
1 citroen
zakje (mini) croutons a 30 gr
peper en zout
Materialen
spuitzak of boterhamzakje
4 amuse glaasjes
Bereiding
Snijd de citroen doormidden en pers een helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Mix de zure room en de roomkaas met een mixer of met een garde goed door elkaar totdat ze goed gemengd zijn. Voeg ongeveer ½ eetlepel fijngehakte dille, citroensap en een snufje peper en zout toe en meng nogmaals.




Wil je dit voorgerecht (een dag) van te voren maken? Doe dan alles in het glaasje zoals staat beschreven, behalve de croutons en citroenpartjes, en zet de glaasjes in de koelkast. Doe de croutons en citroenpartjes er pas net voor het serveren er in.