Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm amuse in een glaasje

Makkelijk voorgerechtje om je kerstdiner mee te beginnen: dilleroom met zalm en komkommer

Ingredienten
100 gr roomkaas
125 gr zure room
paar takjes verse dille
100 gr gerookte zalm
¼ komkommer, in kleine blokjes
1 citroen
zakje (mini) croutons a 30 gr
peper en zout
 
Materialen
spuitzak of boterhamzakje
4 amuse glaasjes
 
Bereiding
Snijd de citroen doormidden en pers een helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Mix de zure room en de roomkaas met een mixer of met een garde goed door elkaar totdat ze goed gemengd zijn. Voeg ongeveer ½ eetlepel fijngehakte dille, citroensap en een snufje peper en zout toe en meng nogmaals.
 
zalm amuse 01
zalm amuse 01
zalm amuse 01
zalm amuse 01
Doe het dille-roommengsel in een spuitzak (of knip een hoekje van een boterhamzakje af) en spuit dit in de 4 glaasjes. Verdeel wat stukjes zalm er over. Schep ook wat komkommerblokjes en croutons er over. Maak de zalm amuse af met een partje citroen en een takje dille.
 
Wil je dit voorgerecht (een dag) van te voren maken? Doe dan alles in het glaasje zoals staat beschreven, behalve de croutons en citroenpartjes, en zet de glaasjes in de koelkast. Doe de croutons en citroenpartjes er pas net voor het serveren er in.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×