Pompoen rollade

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Hoofdgerecht 15 min + 1 uur

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Ontdooi de spinazie. Verwarm de oven op 200° graden.

  2. Snijd de flespompoen door de lengte doormidden. Lepel de zaden en draden er uit. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrijk met olie en bak 40 minuten in de oven tot de pompoen beetgaar is. Controleer dit door met een mesje in het vruchtvlees te prikken.

  3. Doe ondertussen de cranberry’s in een kommetje met warm water en laat ze wellen. Doe de ontdooide spinazie in een zeef of vergiet en druk met een bolle lepel het vocht er grotendeels uit. Giet de cranberry’s na een kwartiertje af en meng samen met wat peper en zout door de spinazie.

  4. Haal de pompoenhelften uit de oven. Schraap met een lepel wat vruchtvlees er uit. Laat ca. 3 cm tot de schil zitten. Verdeel het spinaziemengsel over de holtes. Kruimel hier de feta over en bestrooi met pijnboompitten. Druk de vulling licht aan. Prak het uitgeholde vruchtvlees tot een puree en verdeel dit over de laag feta en pijnboompitten.

  5. Leg de 2 helften op elkaar en druk lichtjes aan. Bind de helften goed elkaar doormiddel van het rolladetouw. Leg de pompoenrollade nogmaals 20 minuten in de oven.

  6. Tip: lekker met een salade, knapperige aardappeltjes en/of yoghurtsaus.

Heeft het gesmaakt?
119 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!