Pompoen rollade

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden:

Bereiding

 Ontdooi de spinazie. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de flespompoen door de lengte doormidden. Lepel de zaden en draden er uit. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrijk met olie en bak 40 minuten in de oven tot de pompoen beetgaar is. Controleer dit door met een mesje in het vruchtvlees te prikken.

 Doe ondertussen de cranberry's in een kommetje met warm water en laat ze wellen. Doe de ontdooide spinazie in een zeef of vergiet en druk met een bolle lepel het vocht er grotendeels uit. Giet de cranberry's na een kwartiertje af en meng samen met wat peper en zout door de spinazie.

 Haal de pompoenhelften uit de oven. Schraap met een lepel wat vruchtvlees er uit. Laat ca 3 cm tot de schil zitten. Verdeel het spinaziemengsel over de holtes. Kruimel hier de feta over en bestrooi met pijnboompitten. Druk de vulling licht aan. Prak het uitgeholde vruchtvlees tot een puree en verdeel als laatste over de feta en pijnboompitten.

 Leg de 2 helften op elkaar en druk lichtjes aan. Bind de helften goed elkaar doormiddel van het rolladetouw. Leg de pompoenrollade nogmaals 20 minuten in de oven.

 Tip: lekker met een salade, aardappelpuree en/of yoghurtsaus.

pompoen_rollade www.leukerecepten.nl
80 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.