Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoen rollade

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Ingrediënten
Benodigdheden:

Bereiding

 Ontdooi de spinazie. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de flespompoen door de lengte doormidden. Lepel de zaden en draden er uit. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrijk met olie en bak 40 minuten in de oven tot de pompoen beetgaar is. Controleer dit door met een mesje in het vruchtvlees te prikken.

 Doe ondertussen de cranberry's in een kommetje met warm water en laat ze wellen. Doe de ontdooide spinazie in een zeef of vergiet en druk met een bolle lepel het vocht er grotendeels uit. Giet de cranberry's na een kwartiertje af en meng samen met wat peper en zout door de spinazie.

 Haal de pompoenhelften uit de oven. Schraap met een lepel wat vruchtvlees er uit. Laat ca 3 cm tot de schil zitten. Verdeel het spinaziemengsel over de holtes. Kruimel hier de feta over en bestrooi met pijnboompitten. Druk de vulling licht aan. Prak het uitgeholde vruchtvlees tot een puree en verdeel als laatste over de feta en pijnboompitten.

 Leg de 2 helften op elkaar en druk lichtjes aan. Bind de helften goed elkaar doormiddel van het rolladetouw. Leg de pompoenrollade nogmaals 20 minuten in de oven.

 Tip: lekker met een salade, aardappelpuree en/of yoghurtsaus.

pompoen_rollade www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×