Ga naar de inhoud
Pompoen rollade

Pompoen rollade

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

15 M + 1 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 flespompoen
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
  • 250 gr spinazie ( diepvries )
  • 75 gr feta
  • 75 gr cranberry’s
  • olie
  • peper en zout

Benodigdheden:

  • Rolladetouw

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Ontdooi de spinazie. Verwarm de oven op 200° graden.


  2. Snijd de flespompoen door de lengte doormidden. Lepel de zaden en draden er uit. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrijk met olie en bak 40 minuten in de oven tot de pompoen beetgaar is. Controleer dit door met een mesje in het vruchtvlees te prikken.


    pompoen_rollade www.leukerecepten.nl pompoen_rollade www.leukerecepten.nl pompoen_rollade www.leukerecepten.nl
  3. Doe ondertussen de cranberry’s in een kommetje met warm water en laat ze wellen. Doe de ontdooide spinazie in een zeef of vergiet en druk met een bolle lepel het vocht er grotendeels uit. Giet de cranberry’s na een kwartiertje af en meng samen met wat peper en zout door de spinazie.


    pompoen_rollade www.leukerecepten.nl pompoen_rollade www.leukerecepten.nl pompoen_rollade www.leukerecepten.nl
  4. Haal de pompoenhelften uit de oven. Schraap met een lepel wat vruchtvlees er uit. Laat ca. 3 cm tot de schil zitten. Verdeel het spinaziemengsel over de holtes. Kruimel hier de feta over en bestrooi met pijnboompitten. Druk de vulling licht aan. Prak het uitgeholde vruchtvlees tot een puree en verdeel dit over de laag feta en pijnboompitten.


    pompoen_rollade www.leukerecepten.nl pompoen_rollade www.leukerecepten.nl pompoen_rollade www.leukerecepten.nl
  5. Leg de 2 helften op elkaar en druk lichtjes aan. Bind de helften goed elkaar doormiddel van het rolladetouw. Leg de pompoenrollade nogmaals 20 minuten in de oven.


  6. Tip: lekker met een salade, knapperige aardappeltjes en/of yoghurtsaus.