
Zalm spread
Romige zelfgemaakte zalm spread met roomkaas, Griekse yoghurt, bieslook en gerookte zalm. Heerlijk om op een stukje brood of toastje te smeren. En binnen 10 minuten al gemaakt!
10 M
Ingrediƫnten
Voor kommetje
-
150 gr roomkaas naturel
-
170 gr Griekse yoghurt
-
0.5 citroen ( het sap )
-
0.5 theelepel mierikswortel creme
-
150 gr gerookte zalm
-
Bosje verse bieslook
-
peper en zout
-
brood of crackers
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Roer de roomkaas, yoghurt, citroensap, mierikswortel crĆØme met een beetje peper en zout los in een kom. Snijd de zalm in hele dunne, kleine stukjes en roer door het mengsel. Hak ook de bieslook fijn en schep erdoor. Serveer de spread in een kommetje en garneer met een beetje bieslook en leg er wat brood of crackers bij.
Heeft het gesmaakt?
61 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 670
- vet 52 gr
- verzadigd vet 28 gr
- koolhydraten 10 gr
- w.v. suikers 7 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 36 gr
- zout 3 gr
Ook lekker