Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini spinazie feta quiches

Lekker borrelhapje op een feestje of voor bij de lunch van knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gr feta
  • 300 gr spinazie a la creme (diepvries)
  • 1 teen knoflook
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 ei
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Boter om in te vetten
Materialen
  • Mini muffinvorm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met wat boter. Snijd het bladerdeeg in kleine vierkantjes die in de mini muffinbakvorm passen. Snijd de knoflook fijn en fruit even aan in een pan met een beetje boter. Doe de spinazie bevroren in deze pan en laat op zacht vuur ontdooien. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Kruimel de feta er bij en schep er samen met de pijnboompitten door.

Vul de muffinvormpjes met bladerdeeg met wat van het spinazie mengel. Vouw de punten naar binnen over het mengsel. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de mini quiches hier mee. Bestrooi de met een beetje kaas. Bak de mini quiches ca. 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×