Ga naar de inhoud
Mini spinazie feta quiches

Mini spinazie feta quiches

Lekker borrelhapje op een feestje of voor bij de lunch van knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas

30 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gr feta
  • 300 gr spinazie à la crème ( diepvries )
  • 1 teen knoflook
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 ei
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • boter + om in te vetten

Materialen

  • Mini muffinvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met wat boter. Snijd het bladerdeeg in kleine vierkantjes die in de mini muffinbakvorm passen. Snijd de knoflook fijn en fruit even aan in een pan met een beetje boter. Doe de spinazie bevroren in deze pan en laat op zacht vuur ontdooien. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Kruimel de feta er bij en schep er samen met de pijnboompitten door.


  2. Vul de muffinvormpjes met bladerdeeg met wat van het spinazie mengel. Vouw de punten naar binnen over het mengsel. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de mini quiches hier mee. Bestrooi de met een beetje kaas. Bak de mini quiches ca. 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.