Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini spinazie feta quiches

Lekker borrelhapje op een feestje of voor bij de lunch van knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gr feta
  • 300 gr spinazie a la creme (diepvries)
  • 1 teen knoflook
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 ei
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Boter om in te vetten
Materialen
  • Mini muffinvorm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met wat boter. Snijd het bladerdeeg in kleine vierkantjes die in de mini muffinbakvorm passen. Snijd de knoflook fijn en fruit even aan in een pan met een beetje boter. Doe de spinazie bevroren in deze pan en laat op zacht vuur ontdooien. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Kruimel de feta er bij en schep er samen met de pijnboompitten door.

mini_quiche_spinazie_01.jpg
mini_quiche_spinazie_02.jpg
mini_quiche_spinazie_03.jpg
mini_quiche_spinazie_04.jpg

Vul de muffinvormpjes met bladerdeeg met wat van het spinazie mengel. Vouw de punten naar binnen over het mengsel. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de mini quiches hier mee. Bestrooi de met een beetje kaas. Bak de mini quiches ca. 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Beoordeling (141 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas