Mini spinazie feta quiches

Lekker borrelhapje op een feestje of voor bij de lunch van knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Vet de mini muffinvorm in met wat boter. Snijd het bladerdeeg in kleine vierkantjes die in de mini muffinbakvorm passen. Snijd de knoflook fijn en fruit even aan in een pan met een beetje boter. Doe de spinazie bevroren in deze pan en laat op zacht vuur ontdooien. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Kruimel de feta er bij en schep er samen met de pijnboompitten door.

 Vul de muffinvormpjes met bladerdeeg met wat van het spinazie mengel. Vouw de punten naar binnen over het mengsel. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de mini quiches hier mee. Bestrooi de met een beetje kaas. Bak de mini quiches ca. 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

231 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!