Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm tompouce

Heerlijk als (paas)lunch: knapperig bladerdeeg belegd met roomkaas, zalm en appel

  • 4 plakken bladerdeeg (diepvries)
  • Ingredienten
    • 150 gr gerookte zalm
    • handje rucola sla
    • 1 ei
    • 1 bakje kruiden roomkaas
    • 1 appel
    • snufje zwarte peper

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd ze 1 x doormidden tot 8 rechthoeken en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrijk ze met een losgeklopt ei. Bak ze in ca 20 minuten krokant.

    Laat ze daarna afkoelen en besmeer 4 stuks met een laag kruidenkaas. Beleg ze met wat gerookte zalm en bestrooi met een snufje peper. Verdeel wat rucola en stukjes appel er over. Dek af met de overige plakken bladerdeeg.

    Paasrecepten

    Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

    ×