Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalm tompouce

Heerlijk als (paas)lunch: knapperig bladerdeeg belegd met roomkaas, zalm en appel

  • 4 plakken bladerdeeg (diepvries)
  • Ingredienten
    • 150 gr gerookte zalm
    • handje rucola sla
    • 1 ei
    • 1 bakje kruiden roomkaas
    • 1 appel
    • snufje zwarte peper

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd ze 1 x doormidden tot 8 rechthoeken en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrijk ze met een losgeklopt ei. Bak ze in ca 20 minuten krokant.

    zalm_tompuce_01.jpg
    zalm_tompuce_02.jpg
    zalm_tompuce_03.jpg
    zalm_tompuce_04.jpg

    Laat ze daarna afkoelen en besmeer 4 stuks met een laag kruidenkaas. Beleg ze met wat gerookte zalm en bestrooi met een snufje peper. Verdeel wat rucola en stukjes appel er over. Dek af met de overige plakken bladerdeeg.

    Beoordeling (50 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel
    Zoete aardappel gnocchi met spinazie
    Pasta met truffel roomsaus
    Ziti al forno met gehaktballetjes