Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm tompouce

Heerlijk als (paas)lunch: knapperig bladerdeeg belegd met roomkaas, zalm en appel

  • Ingredienten

    Bereiding

     Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd ze 1 x doormidden tot 8 rechthoeken en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrijk ze met een losgeklopt ei. Bak ze in ca 20 minuten krokant.

     Laat ze daarna afkoelen en besmeer 4 stuks met een laag kruidenkaas. Beleg ze met wat gerookte zalm en bestrooi met een snufje peper. Verdeel wat rucola en stukjes appel er over. Dek af met de overige plakken bladerdeeg.

    Herfst recepten

    Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

    ×

     Cadeau-tip!

    Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

    Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99