Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalm tompouce

Heerlijk als (paas)lunch: knapperig bladerdeeg belegd met roomkaas, zalm en appel

  • 4 plakken bladerdeeg (diepvries)
  • Ingredienten
    • 150 gr gerookte zalm
    • handje rucola sla
    • 1 ei
    • 1 bakje kruiden roomkaas
    • 1 appel
    • snufje zwarte peper

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd ze 1 x doormidden tot 8 rechthoeken en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrijk ze met een losgeklopt ei. Bak ze in ca 20 minuten krokant.

    zalm_tompuce_01.jpg
    zalm_tompuce_02.jpg
    zalm_tompuce_03.jpg
    zalm_tompuce_04.jpg

    Laat ze daarna afkoelen en besmeer 4 stuks met een laag kruidenkaas. Beleg ze met wat gerookte zalm en bestrooi met een snufje peper. Verdeel wat rucola en stukjes appel er over. Dek af met de overige plakken bladerdeeg.

    Beoordeling (52 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Kerst recepten

    Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

    Mini kerst quiches
    Poffertjes sandwiches met ijs
    Panna cotta met frambozen in een glaasje
    Eendenborst met cranberry compote
    Mini kerstboom pizza’s