Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalm tompouce

Heerlijk als (paas)lunch: knapperig bladerdeeg belegd met roomkaas, zalm en appel

  • 4 plakken bladerdeeg (diepvries)
  • Ingredienten
    • 150 gr gerookte zalm
    • handje rucola sla
    • 1 ei
    • 1 bakje kruiden roomkaas
    • 1 appel
    • snufje zwarte peper

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd ze 1 x doormidden tot 8 rechthoeken en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrijk ze met een losgeklopt ei. Bak ze in ca 20 minuten krokant.

    zalm_tompuce_01.jpg
    zalm_tompuce_02.jpg
    zalm_tompuce_03.jpg
    zalm_tompuce_04.jpg

    Laat ze daarna afkoelen en besmeer 4 stuks met een laag kruidenkaas. Beleg ze met wat gerookte zalm en bestrooi met een snufje peper. Verdeel wat rucola en stukjes appel er over. Dek af met de overige plakken bladerdeeg.

    Beoordeling (53 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Boerenkoolquiche
    • Hoofdgerecht
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Italiaanse boerenkoolstamppot

    Ovenschotels

    Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

    Burrito’s van kool
    Lasagne met courgette
    Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
    Kip Parmezaan
    Aubergine ovenschotel met geitenkaas