Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm tompouce

Heerlijk als (paas)lunch: knapperig bladerdeeg belegd met roomkaas, zalm en appel

  • 4 plakken bladerdeeg (diepvries)
  • Ingredienten
    • 150 gr gerookte zalm
    • handje rucola sla
    • 1 ei
    • 1 bakje kruiden roomkaas
    • 1 appel
    • snufje zwarte peper

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd ze 1 x doormidden tot 8 rechthoeken en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrijk ze met een losgeklopt ei. Bak ze in ca 20 minuten krokant.

    Laat ze daarna afkoelen en besmeer 4 stuks met een laag kruidenkaas. Beleg ze met wat gerookte zalm en bestrooi met een snufje peper. Verdeel wat rucola en stukjes appel er over. Dek af met de overige plakken bladerdeeg.

    De nieuwste BBQ recepten

    Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    ×