Ga naar de inhoud
Zalmcarpaccio met roomkaas

Zalmcarpaccio met roomkaas

Dunne plakjes zalm met een bolletje roomkaas met citroen en dille gegarneerd met zelfgemaakte croutons

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 sneetjes brood
  • 200 gr gerookte zalm ( in dunne plakjes )
  • 50 gr pijnboompitten ( licht geroosterd )
  • 1 citroen ( voor rasp en sap )
  • paar takjes dille ( fijngehakt )
  • 2 eetlepel roomkaas naturel
  • Zwarte peper en zeezout
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 handje waterkers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de korstjes van het brood en snijd de rest in vierkantjes. Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Snijd de knoflook in schijfjes en bak eventjes in de olijfolie totdat ze bruin kleuren, haal ze daarna uit de pan. Bak de blokjes brood in de olijfolie met knoflook smaak krokant. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.


    zalmcarpaccio zalmcarpaccio zalmcarpaccio
  2. Leg de plakjes zalm mooi op een bordje. Pers of knijp de citroen uit en besprenkel de zalm hiermee, hierdoor gaat de zalm ‘garen’. Doe de citroenrasp in een kom. Hak of sla ongeveer 30 gr pijnboompitten fijn (mogen best nog wat grove stukken zitten) en roer samen met de dille door elkaar. Roer de roomkaas erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.


    zalmcarpaccio zalmcarpaccio zalmcarpaccio
  3. Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en zout. Schep een mooie schep van het roomkaas mengsel in het midden van de zalm. Verdeel wat waterkers, de knoflook croutons, kappertjes en overgebleven pijnboompitten eromheen.


    zalmcarpaccio zalmcarpaccio zalmcarpaccio