Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte loempia’s

Mijn versie van gevulde loempia’s met groenten, noedels en ham

Ingrediënten
  • 1 pak met 40 loempia vellen (ontdooid)
  • 150 gr prei (fijngesneden)
  • 150 gr peen julienne
  • 125 gr taugé
  • 1 stukje gember
  • 2 a 3 rode pepers naar smaak
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 gr glasnoedels (gekookt)
  • 200 gr schouderham
  • Scheut sojasaus
  • Snuf komijn
  • 1 eetlepel olie om te bakken
  • Olie om te frituren
  • 1 ei

Bereiding
Laat de loempiavellen ontdooien onder een iets vochtige doek. Snijd de knoflook, gember ren rode peper fijn en fruit aan in een pan met een eetlepel olie. Voeg de prei en wortel toe en bak een minuutje mee. Roer ook de taugé er door. Breng op smaak met een snuf komijn en een scheutje sojasaus. Snijd de ham in dunne reepjes en voeg toe aan het groentemengsel en zet het vuur uit. Laat de groenten niet te ver doorbakken. Neem 2 loempiavellen en leg deze op elkaar (je kunt ook 1 vel gebruiken voor dunne loempia’s).

Draai het vierkant met de punt naar je toe en verdeel een beetje van de vulling en noedels er op aan het begin. Vouw de punt er overheen en rol op tot de helft. Vouw dan ook de rechter en linker punt naar binnen en rol verder op. Besmeer de bovenste punt met wat eiwit en rol de loempia helemaal op en druk goed dicht. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Verhit de frituurpan op ca. 180 graden. Frituur de loempia’s 4 a 5 minuutjes tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Lekker met een sweet chili saus. Vervang de ham ook eens door kip, ei of tofu.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×