Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte loempia’s

Lekkere krokante loempia’s met een smaakvolle vulling van groenten en noedels, lekker als snack of maaltijd! Inclusief een handige stap voor stap video

Ingrediënten
  • 1 pak met 40 loempia vellen (ontdooid)
  • 150 gr prei (fijngesneden)
  • 150 gr peen julienne
  • 125 gr taugé
  • 1 stukje gember
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 gr glasnoedels (gekookt)
  • 200 gr schouderham
  • Scheut sojasaus
  • Snuf komijn
  • 1 ei
  • Olie om te frituren

Bereiding
Laat de loempiavellen ontdooien onder een iets vochtige doek. Snijd de knoflook, gember ren rode peper (naar smaak) fijn en fruit aan in een pan met een eetlepel olie. Voeg de prei en wortel toe en bak een minuutje mee. Roer ook de taugé er door. Breng op smaak met een snuf komijn en een scheutje sojasaus.

Snijd de ham in dunne reepjes en voeg toe aan het groentemengsel en zet het vuur uit. Laat de groenten niet te ver doorbakken. Neem 2 loempiavellen en leg deze op elkaar (je kunt ook 1 vel gebruiken voor dunne loempia’s).

 
Draai het vierkant met de punt naar je toe en verdeel een beetje van de vulling en noedels er op aan het begin. Vouw de punt er overheen en rol op tot de helft. Vouw dan ook de rechter en linker punt naar binnen en rol de loempia verder op. Besmeer de bovenste punt met wat eiwit en rol de loempia helemaal op en druk goed dicht.

 
Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Verhit de frituurpan op ca. 180 graden. Frituur de loempia’s 4 a 5 minuutjes tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. De loempia's zijn lekker met een sweet chili saus.

 
Tips: Vervang de ham ook eens door kip of gebruik ei of tofu voor een vegetarische loempia. Gebruik 1 loempiavel voor dunnere loempia's.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×