
Gevulde citroenen met ijs
Een heerlijk en leuk toetje met maar 5 ingrediënten! Citroenen gevuld met een romig zelfgemaakt limoncello citroenijs. Leuk om een etentje mee af te sluiten.
20 M + 4 U opstijven
Ingrediënten
Voor stuks
-
3 citroenen
-
8 gr vanillesuiker
-
200 gr gecondenseerde melk ( blik )
-
1 scheutje limoncello
-
170 gr Griekse yoghurt
-
Optioneel: munt om te serveren
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Halveer de citroenen. Snijd en schep het vruchtvlees eruit en schraap de citroenen leeg.
-
Doe het vruchtvlees in een zeef, druk het sap eruit en vang dit op.
-
Doe de gecondenseerde melk in een kom samen met de vanillesuiker, yoghurt en citroensap.
-
Mix met een mixer lekker romig en voeg halverwege een scheut limoncello naar smaak toe. Of laat deze achterwege als je alcoholvrije toetjes wil maken.
-
Vul de citroenen met het roommengsel en zet ze in de diepvries.
-
Laat het citroenijs hard worden in minimaal 4 uur. Haal de citroenen een paar minuten voor het serveren uit de diepvries en garneer eventueel met wat verse munt.
Heeft het gesmaakt?
23 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 160
- vet 4 gr
- verzadigd vet 2.5 gr
- koolhydraten 26 gr
- w.v. suikers 25 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker