Gevulde citroenen met ijs

Een heerlijk en leuk toetje met maar 5 ingrediënten! Citroenen gevuld met een romig zelfgemaakt limoncello citroenijs. Leuk om een etentje mee af te sluiten.

Nagerecht 20 min + 4 uur opstijven

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Halveer de citroenen. Snijd en schep het vruchtvlees eruit en schraap de citroenen leeg.

  2. Doe het vruchtvlees in een zeef, druk het sap eruit en vang dit op.

  3. Doe de gecondenseerde melk in een kom samen met de vanillesuiker, yoghurt en citroensap.

  4. Mix met een mixer lekker romig en voeg halverwege een scheut limoncello naar smaak toe. Of laat deze achterwege als je alcoholvrije toetjes wil maken.

  5. Vul de citroenen met het roommengsel en zet ze in de diepvries.

  6. Laat het citroenijs hard worden in minimaal 4 uur. Haal de citroenen een paar minuten voor het serveren uit de diepvries en garneer eventueel met wat verse munt.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!