Indische quiche

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd indien nodig de sperziebonen in stukken van ca. 4 a 5 cm lang. Kook de sperziebonen 8 minuutjes voor in een pan met water en laat daarna goed uitlekken.

 Bak het gehakt rul in een pan met een eetlepel olie. Snijd de wortel in kleine stukjes of plakjes en bak een paar minuten mee met het gehakt. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de kerrie, djahe, sambal en peper en zout toe. Schep de sperziebonen en taugé op het laatst door het gehaktmengsel.

 Klop ondertussen de eieren los met de room in een grote kom. Voeg de ketjap toe en klop er doorheen. Vet de vorm in en bekleed deze met de vellen deeg. Druk ze goed aan elkaar vast en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.

 Vul de vorm met het gehaktmengsel. Giet het eimengsel er overheen en verdeel goed. Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar. Hak de bosui en pinda’s grof en garneer de Indische quiche hier mee.

 Serveer de Indische quiche bijvoorbeeld met een lekkere frisse komkommersalade.

145 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.