Indische quiche

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd indien nodig de sperziebonen in stukken van ca. 4 a 5 cm lang. Kook de sperziebonen 8 minuutjes voor in een pan met water en laat daarna goed uitlekken.

 Bak het gehakt rul in een pan met een eetlepel olie. Snijd de wortel in kleine stukjes of plakjes en bak een paar minuten mee met het gehakt. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de kerrie, djahe, sambal en peper en zout toe. Schep de sperziebonen en taugé op het laatst door het gehaktmengsel.

 Klop ondertussen de eieren los met de room in een grote kom. Voeg de ketjap toe en klop er doorheen. Vet de vorm in en bekleed deze met de vellen deeg. Druk ze goed aan elkaar vast en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.

 Vul de vorm met het gehaktmengsel. Giet het eimengsel er overheen en verdeel goed. Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar. Hak de bosui en pinda’s grof en garneer de Indische quiche hier mee.

 Serveer de Indische quiche bijvoorbeeld met een lekkere frisse komkommersalade.

176 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!