Indische quiche

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Hoofdgerecht 40 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 6 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd indien nodig de sperziebonen in stukken van ca. 4 a 5 cm lang. Kook de sperziebonen 8 minuutjes voor in een pan met water en laat daarna goed uitlekken.

  2. Bak het gehakt rul in een pan met een eetlepel olie. Snijd de wortel in kleine stukjes of plakjes en bak een paar minuten mee met het gehakt. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de kerrie, djahe, sambal en peper en zout toe. Schep de sperziebonen en taugé op het laatst door het gehaktmengsel.

  3. Klop ondertussen de eieren los met de room in een grote kom. Voeg de ketjap toe en klop er doorheen. Vet de vorm in en bekleed deze met de vellen deeg. Druk ze goed aan elkaar vast en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.

  4. Vul de vorm met het gehaktmengsel. Giet het eimengsel er overheen en verdeel goed. Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar. Hak de bosui en pinda’s grof en garneer de Indische quiche hier mee.

  5. Serveer de Indische quiche bijvoorbeeld met een lekkere frisse komkommersalade.

Heeft het gesmaakt?
261 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!