
Zelfgemaakte cocktailsaus
Recept voor lekker romige cocktailsaus die niet mag ontbreken tijdens een BBQ of als dip op een feestje. Je kunt het gemakkelijk zelf maken. Optioneel met whisky.
5 M
Ingrediƫnten: Zelfgemaakte cocktailsaus
Voor bakje
-
4 eetlepels mayonaise
-
100 ml slagroom
-
1 eetlepel ketchup
-
2 theelepels azijn
-
Paar druppels tabasco
-
snuf paprikapoeder
-
peper en zout
-
Optioneel: scheutje whisky
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Zelfgemaakte cocktailsaus
-
Klop met een garde of mixer de slagroom ietsjes stijf. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en klop er doorheen. Proef of de cocktailsaus goed op smaak is. Wil je hem iets pittiger dan kun je wat tabasco toevoegen en wil je hem iets zuurder wat azijn.
-
Als je het lekker vindt kun je ook een eetlepel whisky toevoegen om er een whisky cocktailsaus van te maken. Naar smaak kun je natuurlijk ook iets meer toevoegen.
Heeft het gesmaakt?
171 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 1010
- vet 108 gr
- verzadigd vet 34 gr
- koolhydraten 6 gr
- w.v. suikers 3 gr
- vezels 0.1 gr
- eiwit 2 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker