Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte ravioli met ricotta

Verse ravioli is het allerlekkerste, zeker met deze vulling van ricotta en walnoten

Ingrediënten
  • 1 x zelfgemaakt pastadeeg ((zie blog) )
  • 250 gr ricotta
  • 60 gr walnoten
  • 2 eetlepels pesto
  • Formaggio da pasta (kaaspoeder)
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • goeie olijfolie
Materialen
  • Ravioli stamper (of een ravioli vorm of een glaasje)

Bereiding
Hak de walnoten fijn en meng ze met de ricotta, snufje peper en 2 eetlepels pesto. Steek met een ravioli stamper (of gebruik een ravioli vorm of een glaasje) vormpjes uit de lappen pastadeeg. Neem een theelepel van de vulling en leg deze op een deeg rondje. Maak de randjes iets nat met wat water en leg een ander rondje er op en druk aan. Druk eventueel met een vork nog goed dicht. Breng een pan water aan de kook en kook de ravioli in porties in ca 2 a 3 minuten gaar. Je merkt dit als ze boven komen drijven. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een bord. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat kaas en wat basilicumblaadjes.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x BBQ salades
  • Bijgerecht
Couscous salade met feta
  • Bijgerecht
Pastasalade met gegrilde groente
  • Bijgerecht
Salade met meloen en kokos

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa
Yakitori
Spicy pizza diavola
Oosterse biefstuk spies met mango