Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte ravioli met ricotta

Verse ravioli is het allerlekkerste, zeker met deze vulling van ricotta en walnoten

Ingrediënten
  • 1 x zelfgemaakt pastadeeg ((zie blog) )
  • 250 gr ricotta
  • 60 gr walnoten
  • 2 eetlepels pesto
  • Formaggio da pasta (kaaspoeder)
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • goeie olijfolie
Materialen
  • Ravioli stamper (of een ravioli vorm of een glaasje)

Bereiding
Hak de walnoten fijn en meng ze met de ricotta, snufje peper en 2 eetlepels pesto. Steek met een ravioli stamper (of gebruik een ravioli vorm of een glaasje) vormpjes uit de lappen pastadeeg. Neem een theelepel van de vulling en leg deze op een deeg rondje. Maak de randjes iets nat met wat water en leg een ander rondje er op en druk aan. Druk eventueel met een vork nog goed dicht. Breng een pan water aan de kook en kook de ravioli in porties in ca 2 a 3 minuten gaar. Je merkt dit als ze boven komen drijven. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een bord. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat kaas en wat basilicumblaadjes.

Beoordeling (23 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili