Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte ravioli met ricotta

Verse ravioli is het allerlekkerste, zeker met deze vulling van ricotta en walnoten

Ingrediënten
  • 1 x zelfgemaakt pastadeeg ((zie blog) )
  • 250 gr ricotta
  • 60 gr walnoten
  • 2 eetlepels pesto
  • Formaggio da pasta (kaaspoeder)
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • goeie olijfolie
Materialen
  • Ravioli stamper (of een ravioli vorm of een glaasje)

Bereiding
Hak de walnoten fijn en meng ze met de ricotta, snufje peper en 2 eetlepels pesto. Steek met een ravioli stamper (of gebruik een ravioli vorm of een glaasje) vormpjes uit de lappen pastadeeg. Neem een theelepel van de vulling en leg deze op een deeg rondje. Maak de randjes iets nat met wat water en leg een ander rondje er op en druk aan. Druk eventueel met een vork nog goed dicht. Breng een pan water aan de kook en kook de ravioli in porties in ca 2 a 3 minuten gaar. Je merkt dit als ze boven komen drijven. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een bord. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat kaas en wat basilicumblaadjes.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×