fbpx
Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte ravioli met ricotta

Met dit recept inclusief video laat ik stap voor stap zien hoe je zelf lekkere verse ravioli kunt maken!

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Hak de walnoten fijn en meng ze met de ricotta, snufje peper en 2 eetlepels pesto.

 Steek met een ravioli stamper (of gebruik een ravioli vorm of een glaasje) vormpjes uit de lappen pastadeeg. Neem een theelepel van de vulling en leg deze op een deeg rondje. Maak de randjes iets nat met wat water en leg een ander rondje er op en druk aan. Druk eventueel met een vork nog goed dicht. Je kunt ook hoopje vulling op een vel pasta leggen, afdekken met een nieuw vel en dan met een vormpje uit duwen.

 Breng een pan water aan de kook en kook de ravioli in porties in ca 2 a 3 minuten gaar. Je merkt dit als ze boven komen drijven. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een bord. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat kaas en wat basilicumblaadjes.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×