Zoete aardappel sandwich caprese

Heb jij al eens zoete aardappel gegrild voor een lunchgerecht? Maak er eens glutenvrije sandwiches caprese van met pesto, mozzarella en tomaat.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: persoon

Bereiding

 Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik van de zoete aardappel. Smeer deze in aan beide kanten met een beetje zonnebloem olie, peper en zout. Grill de plakjes in een grillpan, grillijzer of bak in de koekenpan tot de plakjes gaar zijn en goudbruin.

 Besmeer een plak zoete aardappel met pesto en leg daar een handje rucola op. Halveer de cherrytomaten en leg deze op de rucola. Verdeel daar de bolletjes mini mozzarella over en maak af met blaadjes basilicum.

 Om de sandwich af te maken leg je het tweede plakje zoete aardappel er bovenop.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!