Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel toastjes met ricotta en peer

Deze gezonde hapjes zijn een verrassende variant op de klassieke toastjes

Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 100 gr ricotta
  • 1 peer
  • Handje walnoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • honing
Materialen
  • beklede bakplaat

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd hem in plakjes. Besmeer de bovenkant van de plakjes met een dun laagje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verdeel de plakjes over een beklede bakplaat en zet ze 30 minuten in de oven.

Snijd de peer in plakjes en breek de walnoten in stukjes. Besmeer de zoete aardappelplakjes met ricotta en verdeel een paar plakjes peer erover. Bestrooi met wat stukjes walnoot en maak af met een beetje honing.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×