Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel toastjes met ricotta en peer

Deze gezonde hapjes zijn een verrassende variant op de klassieke toastjes

Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 100 gr ricotta
  • 1 peer
  • Handje walnoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • honing
Materialen
  • beklede bakplaat

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd hem in plakjes. Besmeer de bovenkant van de plakjes met een dun laagje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verdeel de plakjes over een beklede bakplaat en zet ze 30 minuten in de oven.

zoete-aardappel-toastjes-stap-1.jpg
zoete-aardappel-toastjes-stap-2.jpg
zoete-aardappel-toastjes-stap-3.jpg

Snijd de peer in plakjes en breek de walnoten in stukjes. Besmeer de zoete aardappelplakjes met ricotta en verdeel een paar plakjes peer erover. Bestrooi met wat stukjes walnoot en maak af met een beetje honing.

Beoordeling (93 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel