
Aubergine met bruschetta topping
Lekkere en gezonde koolhydraatarme bruschetta’s met groenten en basilicum
25 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 aubergine
-
250 gr tomaatjes
-
blaadjes verse basilicum
-
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
-
peper en zout
-
scheut olijfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de tomaatjes in stukjes en doe ze in een kom. Meng met een scheut olijfolie, fijngesneden basilicum en een snuf peper en zout.
-
Snijd de aubergine in plakken en bestrijk deze met een beetje olie.
-
Verhit een grillpan (of contactgrill) en grill de aubergines tot er mooie strepen ontstaan.
-
Leg ze op een bord en schep wat van het tomatenmengsel er op. Garneer met een basilicumblaadje en wat kaas.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
105 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 25
- vet 1.5 gr
- verzadigd vet 0.3 gr
- koolhydraten 2.5 gr
- w.v. suikers 1.5 gr
- vezels 1 gr
- eiwit 1 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker