Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aubergine met bruschetta topping

Lekkere en gezonde koolhydraatarme bruschetta’s met groenten en basilicum

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 250 gr tomaatjes
  • blaadjes verse basilicum
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas flakes
  • peper en zout
  • scheut olijfolie

Bereiding
Snijd de tomaatjes in stukjes en doe ze in een kom. Meng met een scheut olijfolie, fijngesneden basilicum en een snuf peper en zout. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk deze met een beetje olie.

Verhit een grillpan (of cantactgrill) en grill de aubergines tot er mooie strepen ontstaan. Leg ze op een bord en schep wat van het tomatenmengsel er op. Garneer met een basilicumblaadje en wat kaas.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×