Aubergine met bruschetta topping

Lekkere en gezonde koolhydraatarme bruschetta’s met groenten en basilicum

Hapjes en snacks 25 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tomaatjes in stukjes en doe ze in een kom. Meng met een scheut olijfolie, fijngesneden basilicum en een snuf peper en zout.

  2. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk deze met een beetje olie.

  3. Verhit een grillpan (of contactgrill) en grill de aubergines tot er mooie strepen ontstaan.

  4. Leg ze op een bord en schep wat van het tomatenmengsel er op. Garneer met een basilicumblaadje en wat kaas.

  5. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
104 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!