Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aubergine met bruschetta topping

Lekkere en gezonde koolhydraatarme bruschetta’s met groenten en basilicum

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 250 gr tomaatjes
  • blaadjes verse basilicum
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas flakes
  • peper en zout
  • scheut olijfolie

Bereiding
Snijd de tomaatjes in stukjes en doe ze in een kom. Meng met een scheut olijfolie, fijngesneden basilicum en een snuf peper en zout. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk deze met een beetje olie.

Verhit een grillpan (of cantactgrill) en grill de aubergines tot er mooie strepen ontstaan. Leg ze op een bord en schep wat van het tomatenmengsel er op. Garneer met een basilicumblaadje en wat kaas.

Beoordeling (98 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×