Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aubergine met bruschetta topping

Lekkere en gezonde koolhydraatarme bruschetta’s met groenten en basilicum

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 250 gr tomaatjes
  • blaadjes verse basilicum
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas flakes
  • peper en zout
  • scheut olijfolie

Bereiding
Snijd de tomaatjes in stukjes en doe ze in een kom. Meng met een scheut olijfolie, fijngesneden basilicum en een snuf peper en zout. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk deze met een beetje olie.

Verhit een grillpan (of cantactgrill) en grill de aubergines tot er mooie strepen ontstaan. Leg ze op een bord en schep wat van het tomatenmengsel er op. Garneer met een basilicumblaadje en wat kaas.

Beoordeling (93 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal