Ga naar de inhoud
Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Krokante kikkererwten uit de oven met een licht pittig en kruidig laagje. Lekker als snack of over de salade of soep!

10 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor kommetje

  • 1 blik kikkererwten ( uitgelekt en afgespoeld )
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.5 eetlepel pikante paprika poeder
  • Snuf knoflookpoeder
  • 1 snuf zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° C. Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel over een bakblik. Het makkelijkste is het om deze te bekleden met bakpapier.


  2. Rooster de kikkererwten 15 min in de oven en schep er dan nog eens met de lepel doorheen. Zet ze nogmaals 10 tot 15 minuten in de oven totdat ze knapperig zijn. Laat afkoelen en geniet er van.