
Geroosterde kikkererwten
Krokante kikkererwten uit de oven met een licht pittig en kruidig laagje. Lekker als snack of over de salade of soep!
10 M + 25 M
Ingrediƫnten: Geroosterde kikkererwten
Voor kommetje
-
1 blik kikkererwten ( uitgelekt en afgespoeld )
-
2 eetlepels olijfolie
-
0.5 eetlepel pikante paprika poeder
-
Snuf knoflookpoeder
-
1 snuf zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Geroosterde kikkererwten
-
Verwarm de oven op 200° C. Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel over een bakblik. Het makkelijkste is het om deze te bekleden met bakpapier.
-
Rooster de kikkererwten 15 min in de oven en schep er dan nog eens met de lepel doorheen. Zet ze nogmaals 10 tot 15 minuten in de oven totdat ze knapperig zijn. Laat afkoelen en geniet er van.
Heeft het gesmaakt?
377 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 356
- vet 18 gr
- verzadigd vet 2.5 gr
- koolhydraten 36 gr
- w.v. suikers 0.5 gr
- vezels 10 gr
- eiwit 12 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker