Courgette frieten
Super lekkere krokante groentefrieten uit de oven met een zelfgemaakte pittige saus. Een lekkere snack of bijgerecht bij het avondeten.
30 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
1 courgette
-
120 gr panko
-
50 gr Parmezaanse kaas
-
2 eieren
-
peper en zout
-
50 gr bloem
Saus:
-
1 klein blikje tomatenpuree
-
1 teentje knoflook
-
Snuf cayennepeper
-
2 eetlepels zoete chilisaus
-
1 theelepel suiker
-
scheutje water
-
0.5 eetlepel olie
Materialen
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier. Was de courgette en snijd hem doormidden en daarna in sticks van ongeveer 1 cm dik. Doe de bloem in een diep bord. Klop de eieren met een snufje peper en zout los in een tweede bord.
-
Meng de kaas en panko in een derde bord. Haal de courgette sticks eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het panko-mengsel. Druk de panko en kaas goed op de stukjes courgette vast. Leg de gepaneerde courgette’s op de bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar en knapperig van buiten.
-
Maak ondertussen de saus: hak de knoflook fijn en bak deze in de olie aan. Roer de tomatenpuree en bij en voeg daarna de suiker, chilisaus en cayennepeper erdoor. Maak de saus wat dunner met een scheutje water tot de gewenste dikt. Serveer de krokante courgette frieten met de pittige tomatensaus.
Heeft het gesmaakt?
92 stemmen
Ook lekker