Tropische bananensplit

Heerlijk klassiek dessert in een tropisch jasje met ananas, kokos en eventueel een scheutje likeur.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Snijd de ananas in kleine blokjes.

Halveer de bananen over de lengte.

Leg 2 bolletjes vanille-ijs en 2 bolletjes sorbetijs om en om op een diep bord in een rij.

Druk de helften banaan tegen de zijkanten van de bollen ijs. Spuit er toefjes slagroom op en schep de fijngesneden ananas erop en wat van de passievruchtenpulp.

Besprenkel indien gewenst ook met wat van de likeur.

Garneer de bananensplit met kokosrasp en steek er parasolletjes in. Serveer direct.

Tips: Geen verse passievrucht verkrijgbaar? Je kunt bij diverse supermarkten ook passievruchtblokjes kopen in een doosje uit de vriezer.

Vervang de ananas ook eens door kiwi.

Blijven de parten banaan niet goed liggen? Leg ze dan plat op een bord en schep de bollen ijs hierop.

2 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!