Ga naar de inhoud
Tropische bananensplit

Tropische bananensplit

Heerlijk klassiek dessert in een tropisch jasje met ananas, kokos en eventueel een scheutje likeur.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

Materiaal

  • parasolletjes
  • Ijsschep

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ananas in kleine blokjes.


  2. Halveer de bananen over de lengte.


  3. Leg 2 bolletjes vanille-ijs en 2 bolletjes sorbetijs om en om op een diep bord in een rij.


  4. Druk de helften banaan tegen de zijkanten van de bollen ijs. Spuit er toefjes slagroom op en schep de fijngesneden ananas erop en wat van de passievruchtenpulp.


  5. Besprenkel indien gewenst ook met wat van de likeur.


  6. Garneer de bananensplit met kokosrasp en steek er parasolletjes in. Serveer direct.


  7. Tips: Geen verse passievrucht verkrijgbaar? Je kunt bij diverse supermarkten ook passievruchtblokjes kopen in een doosje uit de vriezer.


  8. Vervang de ananas ook eens door kiwi.


  9. Blijven de parten banaan niet goed liggen? Leg ze dan plat op een bord en schep de bollen ijs hierop.