Tropische bananensplit
Heerlijk klassiek dessert in een tropisch jasje met ananas, kokos en eventueel een scheutje likeur.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
4 schijven ananas
-
2 bananen
-
1 bus slagroom ( of 100 ml zelfgeklopte slagroom )
-
4 eetlepels passievruchtenpulp
-
2 eetlepels kokosrasp
-
likeur zoals Malibu of Baileys ( optioneel )
Materiaal
-
parasolletjes
-
Ijsschep
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de ananas in kleine blokjes.
-
Halveer de bananen over de lengte.
-
Leg 2 bolletjes vanille-ijs en 2 bolletjes sorbetijs om en om op een diep bord in een rij.
-
Druk de helften banaan tegen de zijkanten van de bollen ijs. Spuit er toefjes slagroom op en schep de fijngesneden ananas erop en wat van de passievruchtenpulp.
-
Besprenkel indien gewenst ook met wat van de likeur.
-
Garneer de bananensplit met kokosrasp en steek er parasolletjes in. Serveer direct.
-
Tips: Geen verse passievrucht verkrijgbaar? Je kunt bij diverse supermarkten ook passievruchtblokjes kopen in een doosje uit de vriezer.
-
Vervang de ananas ook eens door kiwi.
-
Blijven de parten banaan niet goed liggen? Leg ze dan plat op een bord en schep de bollen ijs hierop.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Ook lekker