Slagroom recepten

Slagroom recepten

Slagroom is oorspronkelijk afkomstig van koeienmelk of koeienroom. In de supermarkt kun je ook kiezen voor een vegan slagroom! Maak de heerlijkste toetjes, bakrecepten maar ook hoofdgerechten met deze lekkere slagroom recepten.

Populair

Monchou taart

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping.

Bakrecept

25 min + opstijven

10 à 12 pers.

Makkelijke chocolade mousse

Voor dit makkelijke basisrecept voor luchtige chocolademousse heb je maar 4 ingrediënten nodig

Nagerecht

25 min + 4 uur opstijven

4 stuks

Banoffee toetje in een glaasje

Een overheerlijk toetje in een glaasje, gebaseerd op banoffee taart met banaan, room en karamel. Dit dessert heeft lekkere laagjes met Bastogne en wordt gemaakt met roomkaas.

Nagerecht

25 min

4 stuks

Nieuw

Mango mousse

Geniet van een smeuïge mango mousse, verrijkt met kokosflakes. Gemaakt met griekse yoghurt en slagroom, gemengd met zoete mango en vanille. Een verfrissend dessert om van te genieten na elke maaltijd.

Nagerecht

10 min

2 pers.

Tompouce maken

Zelf tompouce maken? Dat kan! Deze heerlijke gebakjes bestaan uit lagen knapperig bladerdeeg, romige banketbakkersroom en een roze glazuurtopping. Perfect om te delen of gewoon lekker voor jezelf!

Bakrecept

1 uur + 20 min oventijd

8 stuks

Chocolade muffins

Lekker recept voor zelfgemaakte chocolade muffins. Met maar 7 basisingrediënten heb je deze chocolade muffins binnen 25 minuten in de oven staan. Ook leuk om te maken met kids.

Bakrecept

25 min + 20 min oventijd

18 stuks

Citroen tiramisu met Limoncello

Deze variant op de tiramisu met citroen en limoncello is een heerlijke afsluiter van je diner. Hij is lekker fris van smaak waardoor hij wat lichter is en minder zwaar dan traditionele tiramisu. De basis zijn uiteraard lange vingers, mascarpone en slagroom aangevuld met Limoncello en citroenen. Dit recept is ook leuk om in glaasjes te serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner.

Nagerecht

30 min + 4 uur opstijven

6 pers.

Pepersaus maken

Maak in 10 minuten dit lekkere romige pepersausje makkelijk zelf zonder pakjes of zakjes. Met een aantal basisingrediënten maak je deze pepersaus voor 4 personen in een handomdraai. Lekker bij gegrild vlees, groenten en aardappels.

Bijgerecht

10 min

4 pers.

Pasta met gorgonzola

Een makkelijke en smaakvolle pasta met gorgonzola. Deze pasta is lekker simpel: gekookte spaghetti in een romige saus van gesmolten gorgonzola kaas, spinazie, cherrytomaatjes en walnoten. Een beetje peterselie erover en klaar!

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Uitgelicht recept

Stroopwafel pancakes

Ontbijt recept

25 min

6 stuks

Heerlijke pannenkoekjes met stukjes stroopwafel er in zodat de karamel smelt in het beslag. Maak de pancakes af met wat slagroom en koek kruimels

Bekijk recept

Bakrecepten met slagroom

Marmer muffins

Makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten voor lekkere luchtige marmer muffins. Een heerlijke combinatie van vanille en cacao, perfect voor bij de koffie of thee of als zoet tussendoortje.

Bakrecept

20 min + 25 min oventijd

12 stuks

Tiramisu taart

Probeer mijn tiramisutaart met een krokante bodem, romige mascarponevulling en een laag van koffie-doordrenkte lange vingers. Dit eenvoudige, maar smaakvolle dessert is ideaal als afsluiter voor ieder etentje. Maar ook op een feestje lekker bij een kop koffie of thee.

Nagerecht

25 min + 30 min oventijd

10 pers.

Stroopwafel taco’s

Een creatieve traktatie: stroopwafel taco's! Vul ze met een romige vulling van mascarpone en slagroom, verrijkt met cacao en vanillesuiker. Garneer met gesmolten chocolade en feestelijke sprinkles of nootjes.

Nagerecht

30 min

8 stuks

Nagerechten met slagroom

Pecan pie trifle

Deze makkelijke pecan trifles met Bastognekoeken zijn ideaal als dessert en zijn een mooie afsluiter van een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Nagerecht

25 min + 1 uur opstijven

4 pers.

Lactosevrije crème brûlée

Met slechts 5 ingrediënten en een handvol eenvoudige stappen maak je deze heerlijke lactosevrije crème brûlée met suiker. Een lekker dessert waar je maar 10 minuten werk aan hebt.

Nagerecht

10 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min wachten

2 stuks

Banoffee toetje in een glaasje

Een overheerlijk toetje in een glaasje, gebaseerd op banoffee taart met banaan, room en karamel. Dit dessert heeft lekkere laagjes met Bastogne en wordt gemaakt met roomkaas.

Nagerecht

25 min

4 stuks

Hoofdgerechten met slagroom

Quiche met spinazie en brie

Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.

Hoofdgerecht

30 min + 40 min oventijd

4 pers.

Romige tagliatelle met kruidige kip

Snelle tagliatelle met maar 5 ingrediënten. Romig, heerlijk gekruid en met kip en roerbakgroenten. Gemakkelijk een lekker gerecht op tafel.

Hoofdgerecht

20 min

2 pers.

Paddenstoelenstoof

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.