Slagroom

Slagroom is oorspronkelijk afkomstig van koeienmelk of koeienroom. Gebruik je liever geen melk? Je in de supermarkt ook kiezen voor een vegan slagroom!

Gnocchi in truffelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.

Frisse citroenmuffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor heerlijke luchtige en frisse citroenmuffins met de frisse smaken van verse citroen, vanille en een zoete glazuurlaag.

Bokkenpootjestaart
  • Bakrecept
  • 35 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en je favoriete koekjes: bokkenpootjes. Heel makkelijk zelf te maken in 35 minuten.

Snelle aardbeien mousse
  • Nagerecht
  • 10 min + 2 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • **

Maak in 10 minuten dit makkelijke toetje van luchtige en frisse aardbeienmousse zonder gelatine of eieren.

Frappuccino mokka
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 glazen
  • *

Zin in een lekkere frappuccino? Een Ijskoude koffie drink met chocolade en slagroom? Do it yourself. Probeer dit recept en maak eenvoudig zelf een heerlijke frappuccino.

Lactosevrij roomijs
  • Nagerecht
  • 10 min + 5 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • *

Eenvoudig te bereiden roomijs dat geschikt is voor een lactosevrij of vegan dieet. Met maar 4 ingrediënten bereid je in 10 minuten het ijs voor om daarna op te laten stijven in de vriezer.

Romige koffie mousse met ricotta
  • Nagerecht
  • 15 min + 2 uur
  • 3-4 personen
  • *

Een heel eenvoudig, maar o zo heerlijk Italiaans dessert met een super romige koffie crème. Serveer het extra leuk in een glaasje met lekkere toppings.

Passievrucht cheesecake
  • Bakrecept
  • 30 min voorbereiding + 10 min oventijd + 6 uur opstijftijd
  • 10 personen
  • **

Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas.

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten

Vanille roomijs maken
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur opstijven
  • 8 porties
  • *

Met maar 3 ingrediënten en zonder ijsmachine maak je super makkelijk heerlijk vol en romig ijs dat makkelijk schepbaar is. Lekker op een zomerse dag of feestelijk tijdens Kerst.

Spiraal taart met brie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. In 20 minuten zet je hem in de oven.

Tropische bananensplit
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk klassiek dessert in een tropisch jasje met ananas, kokos en eventueel een scheutje likeur.

Aardbeien yoghurt cake
  • Bakrecept
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke zachte cake met verse aardbeien en een vleugje vanille. In 15 minuten zet je het gerecht in de oven. Lekker met slagroom.

Monchou taart
  • Bakrecept
  • 25 min + opstijven
  • 10 à 12 personen
  • *

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping.

Mango ijs met kokos
  • Nagerecht
  • 15 min + 6 uur opstijven
  • 4 porties
  • *

Heerlijk romig zelfgemaakt ijs (zonder ijsmachine) met de tropische smaken van mango en kokos. De perfecte combinatie van frisse zomerse maken samen in één ijssmaak.

Vegan chocolade milkshake
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 milkshakes
  • *

Deze vegan chocolade milkshake maak je in slechts een paar minuten en is het ideale toetje of tussendoortje op warme dagen. En dat helemaal plantaardig!

Aardbeientaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

Pancakes met aardbeien
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 5 stuks
  • **

Lekkere luchtige pancakes met verse aardbeien en slagroom. Een lekker verwenontbijtje voor Moederdag of Valentijnsdag.

Ijstaart met nougatine met schuimpjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 4 uur vriestijd
  • 12 personen
  • **

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Aardbeien coupe
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zomerse ijscoupe met frisse aardbeien, krokante koekjes en vanille ijs. Een super makkelijk nagerecht dat binnen een paar minuten klaar is.

Nutella tiramisu
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • **

Een populair dessert met een lekkere twist van hazelnootpasta. Dat is dubbel genieten en makkelijk zelf gemaakt.

Pasteitjes met roerei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!

Gevulde tomaten met ei
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een simpel maar lekkere gerechtje voor bij de (paas)lunch van gevulde tomaten uit de oven met roerei, en bovendien koolhydraatarm.

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!