Slagroom

Slagroom is oorspronkelijk afkomstig van koeienmelk of koeienroom. Gebruik je liever geen melk? Je in de supermarkt ook kiezen voor een vegan slagroom!

Pepersaus maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit lekkere romige pepersausje makkelijk zelf zonder pakjes of zakjes. Met een aantal basisingrediënten maak je deze pepersaus voor 4 personen in een handomdraai. Lekker bij gegrild vlees, groenten en aardappels.

Pasta met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een makkelijke en smaakvolle pasta met gorgonzola. Deze pasta is lekker simpel: gekookte spaghetti in een romige saus van gesmolten gorgonzola kaas, spinazie, cherrytomaatjes en walnoten. Een beetje peterselie erover en klaar!

Marmer muffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten voor lekkere luchtige marmer muffins. Een heerlijke combinatie van vanille en cacao, perfect voor bij de koffie of thee of als zoet tussendoortje.

Pecan pie trifle
  • Nagerecht
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke pecan trifles met Bastognekoeken zijn ideaal als dessert en zijn een mooie afsluiter van een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Tiramisu taart
  • Nagerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Probeer mijn tiramisutaart met een krokante bodem, romige mascarponevulling en een laag van koffie-doordrenkte lange vingers. Dit eenvoudige, maar smaakvolle dessert is ideaal als afsluiter voor ieder etentje. Maar ook op een feestje lekker bij een kop koffie of thee.

Lactosevrije crème brûlée
  • Nagerecht
  • 10 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min wachten
  • 2 stuks
  • **

Met slechts 5 ingrediënten en een handvol eenvoudige stappen maak je deze heerlijke lactosevrije crème brûlée met suiker. Een lekker dessert waar je maar 10 minuten werk aan hebt.

Banoffee toetje in een glaasje
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk toetje in een glaasje, gebaseerd op banoffee taart met banaan, room en karamel. Dit dessert heeft lekkere laagjes met Bastogne en wordt gemaakt met roomkaas.

Aardbeien Romanoff
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk en makkelijk toetje van slagroom en Griekse yoghurt met gepureerde aardbeien. Geserveerd in een glazen kommetje met verse aardbeien in een vleugje wodka, versierd met een muntblaadje voor de finishing touch.

Stroopwafel taco’s
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • **

Een creatieve traktatie: stroopwafel taco's! Vul ze met een romige vulling van mascarpone en slagroom, verrijkt met cacao en vanillesuiker. Garneer met gesmolten chocolade en feestelijke sprinkles of nootjes.

Monchou toetje met witte chocolade en framboos
  • Nagerecht
  • 20 min + 4 uur opstijven
  • 4 glaasjes
  • **

Trakteer jezelf op een heerlijk genietmoment met dit Monchou toetje in een glas. De romige Monchou, witte chocolade en frambozen zijn een heerlijke combinatie! Met maar 4 ingrediënten heb je dit binnen 20 minuutjes gemaakt.

Speculoos toetje in een glaasje
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur opstijven
  • 4 glaasjes
  • **

Met maar 5 ingredienten maak je dit heerlijke dessert met laagjes romige Speculoos room, koekkruimels en natuurlijk een Speculooskoekje. Simpel om te maken en een heerlijk dessert om je etentje mee af te sluiten.

Perenmuffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min
  • 12 stuks
  • *

Luchtige muffins met stukjes peer en pecan. Deze perenmuffins zijn makkelijk en snel zelf te maken en lekker van smaak. 

Quiche met spinazie en brie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.

Romige tagliatelle met kruidige kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Snelle tagliatelle met maar 5 ingrediënten. Romig, heerlijk gekruid en met kip en roerbakgroenten. Gemakkelijk een lekker gerecht op tafel.

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingredient om hem extra lekker te maken

Lactosevrije mousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 2 personen
  • **

Op zoek naar een lactosevrij Kerst dessert? Maak dan deze eenvoudige aardbeien mousse met lactosevrije slagroom.

Broodpudding van kerststol
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Restjes kerststol over van Kerst? Maak er een heerlijke broodpudding van met cranberry's en amandelamandelschaafsel.

Speculaasmousse
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijk speculaas dessert van een luchtige mousse met Speculoos, speculaaskruiden en laagjes speculaas in een glaasje

Frisse citroentaart
  • Bakrecept
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Een krokante bodem met een zachte friszoete vulling van citroen. Een makkelijk en elegant taartje gemaakt met slechts een paar basisingrediënten.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Glutenvrije en lactosevrije tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • **

Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk basisrecept voor verse pompoensoep die je eenvoudig en snel zelf maakt. Geniet extra van de herfst met dit verwarmende recept! Lekker bij de lunch met een broodje of als voorgerecht.

Biscuittaart met fondant
  • Bakrecept
  • 2 uur 20 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min wachten
  • 12 personen
  • ***

Stap voor stap recept voor een luchtige biscuittaart met een frisse fruit vulling gedecoreerd met fondant

Gnocchi in truffelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.