Slagroom

Slagroom is oorspronkelijk afkomstig van koeienmelk of koeienroom. Gebruik je liever geen melk? Je in de supermarkt ook kiezen voor een vegan slagroom!

Vegan chocolade milkshake
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 milkshakes
  • *

Deze vegan chocolade milkshake maak je in slechts een paar minuten en is het ideale toetje of tussendoortje op warme dagen. En dat helemaal plantaardig!

Aardbeientaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

Ijstaart met nougatine met schuimpjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 4 uur vriestijd
  • 12 personen
  • **

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Nutella tiramisu
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • **

Een populair dessert met een lekkere twist van hazelnootpasta. Dat is dubbel genieten en makkelijk zelf gemaakt.

Pasteitjes met roerei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!

Gevulde tomaten met ei
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een simpel maar lekkere gerechtje voor bij de (paas)lunch van gevulde tomaten uit de oven met roerei, en bovendien koolhydraatarm.

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Valentijn tompouce
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 2 personen
  • **

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Chocolade pannenkoeken
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • **

Lekkere chocolade pannenkoeken gemaakt met chocolademelk, gevuld met room, banaan en, je raadt het nooit, nog meer chocolade.

S’mores taart met chocolade en marshmallows
  • Bakrecept
  • 35 min + 10 min oventijd + 3 uur opstijven
  • 8 personen
  • **

Een makkelijke taart gemaakt van maar 7 ingrediënten met een krokante koekjesbodem gevuld met een romige chocoladevulling en marshmallows on top.

Panna cotta met stoofperen
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • **

Deze combinatie van romige panna cotta met stoofpeertjes en krokante speculaas is echt fantastisch en ook nog eens makkelijk om te maken.

Toetje van kletskoppen met ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom

Warme kersen met kaneelijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 6 min wachttijd
  • 6-8 personen
  • **

De perfecte combinatie van zoete warme kersen geserveerd met zelfgemaakt romig kaneelijs en knapperige amandelen

Luxe aardappelgratin met champignons en truffel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Banoffee taart
  • Bakrecept
  • 30 min + 3 uur wachttijd
  • 10 personen
  • **

Makkelijke no-bake taart met een lekkere bodem van Bastogne koeken, een romige karamelvulling en uiteraard bananen 

Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Quiche met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Stroopwafeltaart
  • Bakrecept
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • ***

Heerlijke luchtige biscuittaart met een vulling van karamel botercrème en stukjes stroopwafel, een prachtige traktatie voor een verjaardag of feestje.

Mini ijstaartjes stracciatella
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur
  • 12 stuks
  • **

Ijskoude taartjes in een muffinvormpje gemaakt met room, pure chocolade en frambozen met een bodem van Bastogne

Vegan choco ijskoffie
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 stuks
  • *

Een heerlijke plantaardige ijskoffie met banaan en cacao voor een lekkere en ijskoude chocoladesmaak

Aardbeien milkshake
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke milkshake met aardbeien, lekker romig gemaakt met banaan en zonder zelf toegevoegde suiker

Tiramisu ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 8 personen
  • *

Het beroemde dessert tiramisu in de vorm van heerlijk romig ijs met koffie, cacao en lange vingers

Mini Oreo ijstaartjes
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur invriezen
  • 12 stuks
  • *

Lekker als toetje of ijskoud gebakje: ijstaartjes met Oreo gemaakt met maar 4 ingredienten!

Frambozentaart met limoen
  • Bakrecept
  • 30 min + 30 min oventijd + 1 uur afkoelen
  • 12 personen
  • **

Verfrissende frambozentaart met limoen en pistache noten

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!