Slagroom

Slagroom is oorspronkelijk afkomstig van koeienmelk of koeienroom. Gebruik je liever geen melk? Je in de supermarkt ook kiezen voor een vegan slagroom!

Perenmuffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min
  • 12 stuks
  • *

Luchtige muffins met stukjes peer en pecan. Deze perenmuffins zijn makkelijk en snel zelf te maken en lekker van smaak. 

Quiche met spinazie en brie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.

Romige tagliatelle met kruidige kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Snelle tagliatelle met maar 5 ingrediënten. Romig, heerlijk gekruid en met kip en roerbakgroenten. Gemakkelijk een lekker gerecht op tafel.

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingredient om hem extra lekker te maken

Lactosevrije mousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 2 personen
  • **

Op zoek naar een lactosevrij Kerst dessert? Maak dan deze eenvoudige aardbeien mousse met lactosevrije slagroom.

Broodpudding van kerststol
  • Ontbijt
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Restjes kerststol over van Kerst? Maak er een heerlijke broodpudding van met cranberry's en amandelamandelschaafsel.

Speculaasmousse
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijk speculaas dessert van een luchtige mousse met Speculoos, speculaaskruiden en laagjes speculaas in een glaasje

Frisse citroentaart
  • Bakrecept
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Een krokante bodem met een zachte friszoete vulling van citroen. Een makkelijk en elegant taartje gemaakt met slechts een paar basisingrediënten.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Glutenvrije en lactosevrije tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • **

Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.

Gnocchi in truffelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.

Frisse citroenmuffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor heerlijke luchtige en frisse citroenmuffins met de frisse smaken van verse citroen, vanille en een zoete glazuurlaag.

Bokkenpootjestaart
  • Bakrecept
  • 35 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en je favoriete koekjes: bokkenpootjes. Heel makkelijk zelf te maken in 35 minuten.

Snelle aardbeien mousse
  • Nagerecht
  • 10 min + 2 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • **

Maak in 10 minuten dit makkelijke toetje van luchtige en frisse aardbeienmousse zonder gelatine of eieren.

Frappuccino mokka
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 glazen
  • *

Zin in een lekkere frappuccino? Een Ijskoude koffie drink met chocolade en slagroom? Do it yourself. Probeer dit recept en maak eenvoudig zelf een heerlijke frappuccino.

Lactosevrij roomijs
  • Nagerecht
  • 10 min + 5 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • *

Eenvoudig te bereiden roomijs dat geschikt is voor een lactosevrij of vegan dieet. Met maar 4 ingrediënten bereid je in 10 minuten het ijs voor om daarna op te laten stijven in de vriezer.

Romige koffie mousse met ricotta
  • Nagerecht
  • 15 min + 2 uur
  • 3-4 personen
  • *

Een heel eenvoudig, maar o zo heerlijk Italiaans dessert met een super romige koffie crème. Serveer het extra leuk in een glaasje met lekkere toppings.

Passievrucht cheesecake
  • Bakrecept
  • 30 min voorbereiding + 10 min oventijd + 6 uur opstijftijd
  • 10 personen
  • **

Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas.

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten

Vanille roomijs maken
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur opstijven
  • 8 porties
  • *

Met maar 3 ingrediënten en zonder ijsmachine maak je super makkelijk heerlijk vol en romig ijs dat makkelijk schepbaar is. Lekker op een zomerse dag of feestelijk tijdens Kerst.

Spiraal taart met brie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. In 20 minuten zet je hem in de oven.

Tropische bananensplit
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk klassiek dessert in een tropisch jasje met ananas, kokos en eventueel een scheutje likeur.

Aardbeien yoghurt cake
  • Bakrecept
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke zachte cake met verse aardbeien en een vleugje vanille. In 15 minuten zet je het gerecht in de oven. Lekker met slagroom.

Monchou taart
  • Bakrecept
  • 25 min + opstijven
  • 10 à 12 personen
  • *

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping.