Slagroom recepten

Slagroom recepten

Slagroom is oorspronkelijk afkomstig van koeienmelk of koeienroom. In de supermarkt kun je ook kiezen voor een vegan slagroom! Maak de heerlijkste toetjes, bakrecepten maar ook hoofdgerechten met deze lekkere slagroom recepten.

Mango ijs met kokos
  • Nagerecht
  • 15 min + 6 uur opstijven
  • 4 porties
  • *

Heerlijk romig zelfgemaakt ijs (zonder ijsmachine) met de tropische smaken van mango en kokos. De perfecte combinatie van frisse zomerse maken samen in één ijssmaak.

Vegan chocolade milkshake
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 milkshakes
  • *

Deze vegan chocolade milkshake maak je in slechts een paar minuten en is het ideale toetje of tussendoortje op warme dagen. En dat helemaal plantaardig!

Aardbeientaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

Pancakes met aardbeien
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Lekkere luchtige pancakes met verse aardbeien en slagroom. Een lekker verwenontbijtje voor Moederdag of Valentijnsdag.

Ijstaart met nougatine en schuimpjes
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur vriestijd
  • 12 personen
  • *

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Aardbeien coupe
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zomerse ijscoupe met frisse aardbeien, krokante koekjes en vanille ijs. Een super makkelijk nagerecht dat binnen een paar minuten klaar is.

Nutella tiramisu
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • *

Een populair dessert met een lekkere twist van hazelnootpasta. Dat is dubbel genieten en makkelijk zelf gemaakt.

Oranje feesttaart
  • Bakrecept
  • 40 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min afkoelen
  • 12 punten
  • *

Zet met koningsdag iets feestelijks op tafel zoals deze oranje sinaasappel taart

Pasteitjes met roerei
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!

Gevulde tomaten met ei
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een simpel maar lekkere gerechtje voor bij de (paas)lunch van gevulde tomaten uit de oven met roerei, en bovendien koolhydraatarm.

Citroen paascake
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd + 2 uur afkoelen
  • 9 personen
  • *

Leuke citroen paascakejes met een topping van room met abrikoosjes in de vorm van een spiegelei

Mini yoghurt ijstaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 3 uur in de vriezer
  • 12 stuks
  • *

Zelfgemaakte mini ijstaartjes uit een muffinvorm met yoghurt, meringue schuimpjes en bosvruchten. Een heerlijk tussendoortje of nagerecht.

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Valentijn tompouce
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 2 personen
  • *

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Chocolade pannenkoeken
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Lekkere chocolade pannenkoeken gemaakt met chocolademelk, gevuld met room, banaan en, je raadt het nooit, nog meer chocolade.

S’mores taart met chocolade en marshmallows
  • Bakrecept
  • 35 min + 10 min oventijd + 3 uur opstijven
  • 8 personen
  • *

Een makkelijke taart gemaakt van maar 7 ingrediënten met een krokante koekjesbodem gevuld met een romige chocoladevulling en marshmallows on top.

Schwarzwalder kirsch taart
  • Bakrecept
  • 50 min + 40 min oventijd + afkoelen
  • 10 personen
  • *

Lekkere variant op de bekende chocolade kersentaart met bosvruchten en verse frambozen

Kaas uienquiche
  • Hoofdgerecht
  • 55 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Hartige vegetarische taart met rode ui, tijm en pittige kaas

Panna cotta met stoofperen
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Deze combinatie van romige panna cotta met stoofpeertjes en krokante speculaas is echt fantastisch en ook nog eens makkelijk om te maken.

Toetje van kletskoppen met ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom

Warme kersen met kaneelijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 6 min wachttijd
  • 6-8 personen
  • *

De perfecte combinatie van zoete warme kersen geserveerd met zelfgemaakt romig kaneelijs en knapperige amandelen

Luxe aardappelgratin met champignons en truffel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Bailey's mousse
  • Nagerecht
  • 35 min + 4 uur WACHTEN
  • 4 tot 6 personen
  • *

Lekker dessert voor het kerstdiner: luchtige chocolademousse met een vleugje Bailey's

Gourmet recept: aardappel tortilla
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 stuks
  • *

Leuk als bijgerecht voor de gourmet avond: mini aardappel-ei pannenkoekjes met bosui