Slagroom recepten

Slagroom recepten

Slagroom is oorspronkelijk afkomstig van koeienmelk of koeienroom. In de supermarkt kun je ook kiezen voor een vegan slagroom! Maak de heerlijkste toetjes, bakrecepten maar ook hoofdgerechten met deze lekkere slagroom recepten.

Luchtige chocolade parfait
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur wachttijd
  • 4 personen
  • *

Dit kerstdessert bestaat uit romige chocolade in ijsvorm, makkelijk en zonder ijsmachine te maken

Frisse citroentaart
  • Bakrecept
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Een krokante bodem met een zachte friszoete vulling van citroen. Een makkelijk en elegant taartje gemaakt met slechts een paar basisingrediënten.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Glutenvrije en lactosevrije tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • *

Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.

Stroopwafel cheescake
  • Bakrecept
  • 45 min + 3 uur wachttijd
  • 10 personen
  • *

Iedereen smult hiervan op een feestje: makkelijke no-bake cheesecake met stroopwafels

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk basisrecept voor verse pompoensoep die je eenvoudig en snel zelf maakt. Geniet extra van de herfst met dit verwarmende recept! Lekker bij de lunch met een broodje of als voorgerecht.

Biscuittaart met fondant
  • Bakrecept
  • 2 uur 20 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min wachten
  • 12 personen
  • *

Stap voor stap recept voor een luchtige biscuittaart met een frisse fruit vulling gedecoreerd met fondant

Gnocchi in truffelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.

Frisse citroenmuffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Makkelijk basisrecept voor heerlijke luchtige en frisse citroenmuffins met de frisse smaken van verse citroen, vanille en een zoete glazuurlaag.

Mini galette met mango frambozen
  • Nagerecht
  • 35 min + 15 min oventijd + 1 uur afkoelen
  • 4 personen
  • *

Zoete Franse gebakjes met vers fruit en een knapperige korst geserveerd met slagroom

Bokkenpootjestaart
  • Bakrecept
  • 35 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • *

Een van onze meest populaire taarten is deze bokkenpootjestaart. Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en je favoriete koekjes: bokkenpootjes. Heel makkelijk zelf te maken in 35 minuten.

Zelfgemaakte cocktailsaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 bakje
  • *

Recept voor lekker romige cocktailsaus die niet mag ontbreken tijdens een BBQ of als dip op een feestje. Je kunt het gemakkelijk zelf maken. Optioneel met whisky.

Snelle aardbeien mousse
  • Nagerecht
  • 10 min + 2 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit makkelijke toetje van luchtige en frisse aardbeienmousse zonder gelatine of eieren.

Frappuccino mokka
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 glazen
  • *

Zin in een lekkere frappuccino? Een Ijskoude koffie drink met chocolade en slagroom? Do it yourself. Probeer dit recept en maak eenvoudig zelf een heerlijke frappuccino.

Lactosevrij roomijs
  • Nagerecht
  • 10 min + 5 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • *

Eenvoudig te bereiden roomijs dat geschikt is voor een lactosevrij of vegan dieet. Met maar 4 ingrediënten bereid je in 10 minuten het ijs voor om daarna op te laten stijven in de vriezer.

Panna cotta taart met aardbeien
  • Nagerecht
  • 40 min + 45 min afkoelen + 4 uur koelkast
  • 8 personen
  • *

Heerlijke taart met krokante koekbodem en vanilleroom met verse aardbeien

Romige koffie mousse met ricotta
  • Nagerecht
  • 15 min + 2 uur
  • 3-4 personen
  • *

Een heel eenvoudig, maar o zo heerlijk Italiaans dessert met een super romige koffie crème. Serveer het extra leuk in een glaasje met lekkere toppings.

Passievrucht cheesecake
  • Bakrecept
  • 30 min voorbereiding + 10 min oventijd + 6 uur opstijftijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas.

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room. Deze soep kun je in slechts 20 minuutjes eenvoudig maken.

Vanille roomijs maken
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur opstijven
  • 8 porties
  • *

Met maar 3 ingrediënten en zonder ijsmachine maak je super makkelijk heerlijk vol en romig ijs dat makkelijk schepbaar is. Lekker op een zomerse dag of feestelijk tijdens feestdagen.

Spiraal taart met brie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. In 20 minuten zet je hem in de oven.

Tropische bananensplit
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk klassiek dessert in een tropisch jasje met ananas, kokos en eventueel een scheutje likeur.

Aardbeien yoghurt cake
  • Bakrecept
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke zachte cake met verse aardbeien en een vleugje vanille. In 15 minuten zet je het gerecht in de oven. Lekker met slagroom.

Monchou taart
  • Bakrecept
  • 25 min + opstijven
  • 10 à 12 personen
  • *

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping.