Recepten in 20 minuten

Recepten in 20 minuten

Snelle én lekkere recepten die binnen 20 minuten op tafel staan. Handig als je weinig tijd hebt om te koken of als geen zin hebt om lang in de keuken te staan voor je avondeten. Lekkere en simpele recepten zoals pasta met rode pesto, tonijnburgers of gnocchi in truffelsaus.

Krokante gnocchi met dip
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Maak gnocchi eens op een andere manier zoals deze krokante gnocchi uit de Airfryer of Healthfryer. Heerlijk gekruid en goudbruin gebakken, lekker als hapje of bij het avondeten. Combineer ze met een frisse salade voor een compleet hoofdgerecht.

Rode pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 bakje
  • *

Heerlijk basisrecept voor rode pesto van zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, parmezaanse kaas en basilicum. Lekker bij de pasta, gegrilde groenten, sandwich of op vers gebakken (stok)brood.

Havermoutpap met gebakken appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een romige havermoutpap met gebakken appel en pecannoten… Van dit recept krijg je toch meteen een herfstgevoel? Makkelijk om te maken, glutenvrij, plantaardig en zo onwijs lekker! En dan hebben we het nog niet gehad over de geur in huis…

Wraps met gyros
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Op zoek naar een snelle en smakelijke maaltijd? Probeer deze wraps met gyros! Met knapperige sla, hartige gyros en verfrissende tzatziki zijn deze wraps perfect voor een doordeweekse avond. Binnen 20 minuutjes heb je ze al gemaakt.

Crompouce
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

De crompouce is een super lekkere combinatie tussen een croissant en een tompouce, en erg populair op dit moment. Bij de bakker of in de winkel kopen is vrij prijzig, maar met dit recept maak je hem makkelijk en goedkoop zelf.

Gebakken rijst (fried rice)
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Duik in de Aziatische keuken met deze snelle en lekkere gebakken rijst. Laat je verrassen door de smaakvolle eenvoud van rijst met knapperige groenten en een vleugje pit van de sambal.

Broodje pulled oesterzwam met BBQ-saus
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min kooktijd
  • 2 broodjes
  • *

Met paddenstoelen kun je alle kanten op. Dit heerlijke broodje met pulled oesterzwammen in BBQ-saus zal je versteld doen staan van de smaak, maar is ook erg gemakkelijk om te maken.

Halloween chocolade bark
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min uitharden
  • 8 porties
  • *

Deze Halloween chocolade bark ziet er niet alleen (angstaanjagend) lekker uit! Deze griezelige snack is zo gemaakt en ideaal om uit te delen tijdens trick or treat.

Energieballetjes met dadels en noten
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min wachten
  • 10 stuks
  • *

Maak deze snelle en voedzame energieballetjes met dadels en noten voor een gezond tussendoortje. In een kwartiertje heb je 10 lekkere energieballetjes gemaakt!

Toast met gebakken champignons
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Ben je nog op zoek naar een heerlijk, gezond en simpel recept voor de lunch? Dan is deze toast met avocado en gebakken champignons ideaal. Zo heb je ook meteen al een goede portie aan groenten binnen.

Wraps met kip saté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Geniet van een snelle, simpele en smaakvolle maaltijd met deze wraps met kip saté. Lekkere (vega) kip in satésaus, knapperige groenten en gebakken uitjes in een wrap. Binnen 20 minuutjes heb je dit gemaakt.

Pasta met kikkererwten en paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Tempeh marineren en krokant bakken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere sticky en krokant gebakken tempeh met een licht pikante smaak. Heerlijk gemarineerd met o.a. ketjap, sambal en knoflook. Een lekker bijgerecht bij rijst, noedels of in een salade.

Poke bowl met krokante kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Heb je weinig tijd om te koken maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Maak dan deze makkelijke en voedzame poke bowl met krokante (vega) kip. In een handomdraai een heerlijke poke bowl op tafel.

Caprese toast
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze caprese toast is bereid met liefde en lekkere ingrediënten! Geroosterde sneetjes brood met zelfgemaakte kruidenboter, belegd met verse tomaat, romige mozzarella en smaakvolle basilicum. Heerlijk gesmolten in de pan, om te delen of lekker zelf op te eten…

Vegetarische oesterzwam shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke twist op shoarma met ons vegetarische recept voor oesterzwam shoarma. Met frisse groenten op een flatbread, afgemaakt met wat tzatziki. Eenvoudig, smakelijk en perfect voor een snelle maaltijd.

Salade met brie en walnoten
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een smaakvolle en frisse salade met brie en walnoten. De mix van knapperige sla, romige brie en hartige walnoten, afgemaakt met een zoete honingdressing zorgt voor een heerlijke combinatie.

Broccolisalade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een verrassende salade van gestoomde broccoli, cherrytomaatjes, avocado en gedroogde abrikozen. Afgemaakt met feta, cashewnootjes en een heerlijke dressing. Een veelzijdige salade die zowel koud als lauwwarm erg lekker is!

Bruschetta met mango salsa
  • Hapjes en snacks
  • 15 min bereidingstijd + 10 min baktijd
  • 4 personen
  • *

Deze verrassende bruschetta met mango, tomaat en limoen is zo onwijs lekker, fris en prachtig van kleur. Ideaal als fris borrelhapje voor de zomer!

Portobello pizza's
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

Pasta met tonijn en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak dit smaakvolle en simpele hoofdgerecht van pasta met tonijn en spinazie. Lekker in combinatie met de cherrytomaten, groene pesto en witte kaasblokjes. Het is een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat.

Romige pasta met tuinbonen en zongedroogde tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 5 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een romige spaghetti die 100% plantaardig is, gemaakt met peulvruchten en een heerlijke smaak heeft door de Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaat. Niet alleen heel gemakkelijk, het staat ook nog eens in 20 minuten op tafel!

Pinsa met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Verrukkelijke pinsa met courgette, een snelle maaltijd die in slechts 15 minuten op tafel staat. Met een luchtige bodem, belegd met plakjes courgette en romige ricotta met wat citroenrasp en peper en zout. Heerlijk om direct te serveren.

Salade met burrata en perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een zomerse salade met burrata en perzik. Een heerlijke combinatie van sappige perzikpartjes, romige burrata en knapperige sla. Maak de salade af met pijnboompitten, verse basilicum en wat balsamicocrème. In slechts 10 minuten op tafel en ideaal als voorgerecht, lunch of bijgerecht.