Pasta met burrata
Een pasta met een zoete tomatensaus, courgette en een romige bol burrata. Eenvoudig te bereiden en in 20 minuten klaar.
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta gaar.
-
Ondertussen snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn.
-
Snijd de courgette in blokjes.
-
Verhit een klein beetje olie in een pan. Bak de ui en knoflook 2 minuutjes en bak dan ook de courgette mee.
-
Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met peper en zout en kruiden. Schep de gekookte en uitgelekte pasta door de saus.
-
Halveer de tomaatjes en schep op het laatst erdoor en laat even doorwarmen.
-
Rooster de pijnboompitjes.
-
Serveer de pasta met bol burrata en garneer met wat verse basilicum en pijnboompitten.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!