Ga naar de inhoud
Pasta met burrata

Pasta met burrata

Een pasta met een zoete tomatensaus, courgette en een romige bol burrata. Eenvoudig te bereiden en in 20 minuten klaar.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr pasta
  • 1 bol burrata
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 400 ml tomatensaus
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • Snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar.


  2. Ondertussen snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn.


  3. Snijd de courgette in blokjes.


  4. Verhit een klein beetje olie in een pan. Bak de ui en knoflook 2 minuutjes en bak dan ook de courgette mee.


  5. Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met peper en zout en kruiden. Schep de gekookte en uitgelekte pasta door de saus.


  6. Halveer de tomaatjes en schep op het laatst erdoor en laat even doorwarmen.


  7. Rooster de pijnboompitjes.


  8. Serveer de pasta met bol burrata en garneer met wat verse basilicum en pijnboompitten.