Pasta met burrata
Een pasta met een zoete tomatensaus, courgette en een romige bol burrata. Eenvoudig te bereiden en in 20 minuten klaar.
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
150 gr pasta
-
1 bol burrata
-
125 gr cherrytomaten
-
1 courgette
-
400 ml tomatensaus
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
verse basilicum
-
1 uitje
-
1 teen knoflook
-
Snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta gaar.
-
Ondertussen snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn.
-
Snijd de courgette in blokjes.
-
Verhit een klein beetje olie in een pan. Bak de ui en knoflook 2 minuutjes en bak dan ook de courgette mee.
-
Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met peper en zout en kruiden. Schep de gekookte en uitgelekte pasta door de saus.
-
Halveer de tomaatjes en schep op het laatst erdoor en laat even doorwarmen.
-
Rooster de pijnboompitjes.
-
Serveer de pasta met bol burrata en garneer met wat verse basilicum en pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
185 stemmen
Ook lekker