Recepten in 20-40 minuten

Recepten in 20-40 minuten

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Stuk voor stuk lekkere gerechten die je nog steeds in een handomdraai klaar hebt. Je vindt hier soepen, hoofdgerechten, lunchrecepten, bakrecepten en meer.

Stevige bruine bonensoep
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een stevige soep boordevol groenten en bonen. Deze soep is eenvoudig om te maken, budget friendly en ideaal om voor een groot gezelschap te maken.

Appelflappen
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's.

Pasta funghi
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

De bekende romige pasta met paddenstoelen en/of champignons kun je ook makkelijk plantaardig maken en staat binnen enkele minuten op tafel! Lekker romig & smaakvol.

Kip in zwarte pepersaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min marineren
  • 2 personen
  • *

Heerlijke en makkelijke roerbak met (vega) kip en groenten in een zelfgemaakte zwarte pepersaus. Serveer met noedels of rijst voor een lekkere avondmaaltijd.

Orzo met broccoli en Parmezaanse kaas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk hoofdgerecht van orzo met broccoli, gebakken (vega) spekjes en Parmezaanse kaas. Gegarneerd met pijnboompitten en basilicum. Je hebt dit recept al in 30 minuutjes klaar.

Romige gele paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Deze romige gele paprikasoep kan het hele jaar door gemaakt worden. Het is een eenvoudige, maar toch onwijs smaakvolle soep die je kan serveren als lunch of avondeten. Het lekkerst met een (warm) broodje ernaast en met wat plantaardige room en pitten als topping.

Flensjes
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Maak zelf heerlijke flensjes met dit makkelijke basisrecept. Een flensje is een soort dunne pannenkoek en is lekker als dessert. Serveer met siroop, lekker vers fruit en wat poedersuiker, of met een bolletje ijs.

Kaasstengels maken
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 7 stuks
  • *

Een eenvoudig recept om zelf heerlijk knapperige kaasstengels te maken, met maar 5 ingrediënten! Leuk om te maken en het vult je keuken met de geur van versgebakken kaasstengels. Perfect voor bij de borrel of als snack.

Chinese kool wok met kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Deze Chinese kool roerbak is het perfecte recept voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Heerlijk met gebakken tempé en een portie rijst.

Gezonde eiwit omelet met groenten
  • Lunch recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 1 persoon
  • *

Deze omelet uit de oven met courgette, tomaat en mozzarella is heel luchtig en bevat weinig vetten en veel eiwitten waardoor je een lang vol gevoel hebt. De schuimomelet klop je op met een mixer waardoor hij extra luchtig wordt.

Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Bibimbap is een populair Koreaans rijstgerecht met groenten en een gebakken eitje. Deze bibimbap rijst bowl maak je met komkommer, shiitake, wortel en een lekkere zelfgemaakte saus.

Banoffee toetje in een glaasje
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk toetje in een glaasje, gebaseerd op banoffee taart met banaan, room en karamel. Dit dessert heeft lekkere laagjes met Bastogne en wordt gemaakt met roomkaas.

Paprika courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Zin in een heerlijke, gezonde en smaakvolle soep? Probeer dan onze paprika courgettesoep, een eenvoudig en voedzaam gerecht dat heerlijk vullend is.

Zoetzure komkommer
  • Bijgerecht
  • 5 min + 30 min rusttijd
  • 6 porties
  • *

Een standaard salade die overal bij past en die je altijd in je koelkast kunt hebben staan, is deze zoetzure komkommer. Met maar een paar ingrediënten maak je dit heerlijke frisse bijgerecht binnen 30 minuten.

Groenten uit de oven met feta
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Een simpel maar heerlijk bijgerecht dat je in no-time in de oven hebt staan: groenten uit de oven met feta. Een kleurrijk en smaakvol gerecht met aardappeltjes, verse groenten en kruiden, afgemaakt met wat feta.

Romige artisjok pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!

Mediterraans groentepannetje
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk mediterraans groentepannetje, vol verse groenten en kruiden. Gegarneerd met witte kaas en een schijfje citroen als finishing touch. Een gezonde en kleurrijke maaltijd, perfect om te delen met vrienden of familie.

Pasta met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere vegetarische pasta met aubergine en cherrytomaatjes in een smaakvolle tomatensaus. Een makkelijk basisrecept met pasta en verse ingrediënten dat je in 25 min op tafel zet.

Griekse pizza met feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf Griekse pizza met feta. Met smaakvolle ingrediënten zoals feta, paprika, rode ui en olijven is het een heerlijke twist op de klassieke pizza. Je brengt Griekse smaken naar je eigen keuken met dit makkelijke recept.

Aardbeien Romanoff
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk en makkelijk toetje van slagroom en Griekse yoghurt met gepureerde aardbeien. Geserveerd in een glazen kommetje met verse aardbeien in een vleugje wodka, versierd met een muntblaadje voor de finishing touch.

Buffalo chicken wings
  • Bijgerecht
  • 10 min + 50 min oventijd + 30 min marineren
  • 5 stuks
  • *

Met dit recept voor chicken wings maak je een lekker kruidig en sticky hapje om je vingers mee af te likken. Je laat de kippenvleugels eerst marineren in o.a. knoflook, honing, ketchup en chili en bakt ze daarna licht krokant in de oven. Serveer de chicken wings buffalo stijl met een blauwe kaas dip.

Geroosterde tomaten uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een eenvoudig en heerlijk bijgerecht van geroosterde tomaten met panko en Parmezaanse kaas uit de oven. Dit zorgt voor een mooi krokant korstje. Lekker bij een pasta of aardappeltjes. In slechts 10 minuutjes heb je dit in de oven staan!

Salade met zoete aardappel en feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Geroosterde zoete aardappelblokjes, romige feta, knapperige amandelen en verfrissende ingelegde rode ui komen samen in deze heerlijke salade. Geniet van deze kleurrijke en voedzame creatie, perfect afgemaakt met een zoete honing-citroendressing. Dit kan ik elke week wel eten!

Zomerstamppot met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.