Recepten in 20-40 minuten

Recepten in 20-40 minuten

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Stuk voor stuk lekkere gerechten die je nog steeds in een handomdraai klaar hebt. Je vindt hier soepen, hoofdgerechten, lunchrecepten, bakrecepten en meer.

Roedjak manis (Indische fruitsalade)
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze heerlijke fruitsalade met Indische smaken zoals ketjap, sambal en palmsuiker is dus niet alleen zoet, maar een heerlijke combinatie van zoet, zout en zuur. Lekker bij een rijsttafel of als verfrissend tussendoortje.

Griekse pastasalade
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze heerlijke Griekse pastasalade: een combinatie van feta, olijven, gegrilde paprika en een verfrissende dressing zorgt voor een mix van mediterrane smaken. Perfect als lunch of bijgerecht bij een BBQ.

Spinazie artisjok dip
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super lekker en heel makkelijk om te maken, deze dip van spinazie, artisjok en kaas. Heerlijk om in te dippen met crackers, tortillachips en groenten.

Groenteburgers maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 6 burgers
  • *

Zelf hamburgers maken met groenten en peulvruchten is zo onwijs makkelijk en ook nog eens een stuk lekkerder dan die uit de supermarkt en bovendien vegan. Heerlijk op een broodje of met jouw favoriete groenten en/of een salade.

Kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van de heerlijke smaak van kip teriyaki: malse stukjes kip (of vega) in een zoete en hartige teriyakisaus, geserveerd met gestoomde broccoli en rijst. Top het af met knapperige sesamzaadjes en verse bosuien voor een leuke touch. Een snel en smaakvol gerecht.

Cheeseburger maken
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een heerlijke klassieke cheeseburger! Ons recept bevat sappige hamburgers met gesmolten cheddar, plakjes tomaat en gebakken rode ui. Perfect voor een gezellige maaltijd of een zomerse barbecue.

Salade met krokant gebakken vis
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke maaltijdsalade met avocado, tomaatjes en gepaneerde stukken kabeljauw. Een lekkere lichte maaltijd met een frisse yoghurtdressing.

Stokbrood van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 stokbrood
  • *

Een lekker gegratineerd sneetje stokbrood met kruidenroomkaas en gesmolten kaas van de BBQ. De perfecte starter van een gezellige barbecue en makkelijk te maken met maar 3 basis ingrediënten.

Maaltijdsalade met kruidige kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere salade met gemarineerde gebakken stukjes kip en diverse groenten zoals tomaatjes, komkommer en wortel. Een perfecte combinatie met de lichte dressing en krokante stukjes cashewnoot.

Muffins met vanille (basisrecept)
  • Bakrecept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Ontdek het perfecte basisrecept voor vanille muffins. Met eenvoudige ingrediënten zoals eieren, ongeklopte slagroom, meel en een vleugje vanille, zijn deze muffins een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid.

Hartig ontbijttaartje
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Geniet in het weekend van dit lekkere hartige taartje. Met slechts 2 plakjes deeg, spekjes, gedroogde tomaatjes, eieren, room en kruiden maak je een heerlijke start van de dag. Ook leuk voor Vaderdag!

Vegan gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Probeer deze heerlijke vegan gado gado met dit eenvoudige recept! Een Indonesische maaltijdsalade met gebakken stukjes tempeh, knapperige groenten, rijst en zelfgemaakte pindasaus. Een smakelijke en veganistische maaltijd waar je van zult genieten!

American pancakes
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 12 stuks
  • *

Perfecte dikke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes die lekker zijn als ontbijt, lunch of tussendoor in het weekend. Maak ze zelf met dit eenvoudige recept.

Glutenvrije brownies
  • Bakrecept
  • 10 min + 30 min
  • 12 stuks
  • *

Heerlijke smeuïge glutenvrije brownies met pure chocolade

Gevulde Italiaanse bol
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 stuks
  • *

Lekker mediterraans gevuld broodje met gekruid gehakt, gedroogde tomaatjes, feta blokjes en munt

Kip madras
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

Kaneel croissants
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Maak makkelijk zelf deze croissantjes met een vulling van kaneelsuiker met maar 4 ingrediënten. Een combinatie dus tussen kaneelbroodjes en croissants. Lekker bij het ontbijt of brunch.

Zoete aardappel nacho’s
  • Lunch recept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezondere versie van nacho’s gemaakt van krokant gebakken zoete aardappel uit de oven met een topping van maïs, guacamole en rode ui is lekker als hapje maar ook als lunch.

Gevulde puntpaprika’s met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Bloemkoolstamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekker stamppotje van aardappels en bloemkool met een bite van walnoten en (vega) spekjes. Het kleine vleugje mosterd maakt de stamppot extra lekker.

Chocolade bladerdeeg twisters met Nutella
  • Ontbijt recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Maak deze zoete bladerdeegstengels met een vulling van Nutella en chocolade voor bij het ontbijt of als hapje bij een filmavondje. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en je hebt ze binnen 20 minuten gemaakt!

Hollands pannetje met jachtsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 2 personen
  • *

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

Panzanella met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze broodsalade met gegrilde groene asperges en tomaatjes in een heerlijke frisse citroendressing is een lekker lentegerecht en ook ideaal om mee te nemen met een picknick.