Recepten in 20-40 minuten

Recepten in 20-40 minuten

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Stuk voor stuk lekkere gerechten die je nog steeds in een handomdraai klaar hebt. Je vindt hier soepen, hoofdgerechten, lunchrecepten, bakrecepten en meer.

Hollands pannetje met jachtsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 2 personen
  • *

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

Panzanella met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze broodsalade met gegrilde groene asperges en tomaatjes in een heerlijke frisse citroendressing is een lekker lentegerecht en ook ideaal om mee te nemen met een picknick.

Aspergeragout
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van een heerlijke zelfgemaakte romige aspergeragout in een knapperig pasteibakje. Met verse witte asperges en erwtjes, lekker voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellig diner thuis.

Tortellini met verse spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini en spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde gerecht: tortellini met verse spinazie. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.

Verse kerriesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Maak zelf een pan met heerlijke romige kerriesoep op basis van aardappel, prei en kerrie geserveerd met blokjes zoete appel. Dus maak je klaar voor wat gezellig comfort food met dit hartige soep recept! Binnen 25 minuten vers op tafel.

Chocolade bananenbrood muffins
  • Bakrecept
  • 10 min + 25 min
  • 8 stuks
  • *

Super lekkere gezonde chocolade bananenbrood muffins, lekker smeuig met een crunch van hazelnoten. Een ideaal tussendoortje!

Pizza met ei en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Ontdek hoe je een heerlijke en voedzame pizza met ei en spinazie maakt. Deze smakelijke vegetarische pizza met een romige laag kruidenroomkaas, groenten en ei is een leuke twist op een klassieke pizza. 

Rijstepap met kaneel
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke romige rijstepap met kaneel en vanille. Lekker als oud Hollands dessert en bovendien lactosevrij en vegan.

Proteïne pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere pannenkoekjes met een extra dosis eiwit. Lekker met een topping van Griekse yoghurt en fruit. Ideaal voor na het sporten of om je dag goed mee te beginnen. 

Mexicaans gevulde eieren
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 8 min kooktijd
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke kruidige variant op de gevulde eieren met tacokruiden, jalapeño peper en tortilla chips. Lekker bij de borrel of paasbrunch.

Broccoli stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke maaltijd die boordevol smaak zit? Probeer dit recept voor broccoli stamppot eens. Alles wat je nodig hebt is o.a. broccoli, aardappelen en kruiden om de perfecte combinatie van smaken te creëren. Lekker met wat krokante walnoten. 

Gnocchi in romige champignonsaus
  • Hoofdgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 2 porties
  • *

Deze romige gnocchi is heerlijk zacht en wordt geserveerd in een romige champignonsaus met spinazie.

Paksoi recept met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke paksoi roerbak met teriyakisaus geserveerd met noedels, champignons en kip of vega stukjes uit de wok.

Hollandse traybake met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.

Kikkererwten curry
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.

Spruitjessoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Perfect recept voor deze lekkere romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.

Aardappelpuree maken
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf heerlijke romige aardappelpuree met dit basisrecept inclusief handige tips voor de meest lekkere en luchtige aardappelpuree. Lekker bij bijna elk gerecht.

Zalm amuse in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk voorgerechtje om je kerstdiner mee te beginnen: dilleroom met zalm en komkommer

Perencrumble
  • Nagerecht
  • 15 min + 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze lekkere friszoete crumble van stukjes peer met een krokante kruimel topping is lekker als dessert met een bolletje ijs, maar ook als gebak met een toef slagroom.

Kruidige fajitas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

TexMex tortilla wraps met kruidige kipreepjes (of vega stukjes) en paprika geserveerd met allerlei lekkere toppings zoals zure room, guacamole en tomaat.

Witlof gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 3
  • *

Een heerlijk witlof recept van gegratineerde witlof uit de oven met wortel, walnoten, rozijntjes en een romige bechamelsaus met knoflook. Ook geschikt voor de niet-witlof fans.

Rode bieten pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kleurrijk bordje pasta met een saus van rode biet en geitenkaas geserveerd met rucola en walnoten. 

Verse pizza margherita
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Een simpele pizza kan zo lekker zijn. Zeker als je hem zelf maakt. Deze pizza margherita met tomatensaus en kaas is zo klaar en smaakt extra lekker.