Recepten in 20-40 minuten

Recepten in 20-40 minuten

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Stuk voor stuk lekkere gerechten die je nog steeds in een handomdraai klaar hebt. Je vindt hier soepen, hoofdgerechten, lunchrecepten, bakrecepten en meer.

Mozzarella sticks
  • Hapjes en snacks
  • 35 min
  • 16 stuks
  • *

Maak zelf je eigen mozzarella sticks met dit eenvoudige recept. Een perfecte en smaakvolle snack, lekker met wat chilisaus. Met slechts een handvol ingrediënten heb je deze mozzarella snacks zo gemaakt.

Churros maken
  • Hapjes en snacks
  • 35 min
  • 12 stuks
  • *

Maak thuis eenvoudig de lekkerste churros met dit recept. Knapperig, perfect goudbruin en omhuld met suiker en kaneel. Deze zelfgemaakte churros zijn heerlijk met warme chocoladesaus.

Kwarkini’s (kwarkbollen)
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 40 stuks
  • *

Deze kwarkini’s (kwarkbollen) zijn kleine kwark oliebollen die luchtiger en minder vet zijn dan gewone oliebollen. Ook heb je geen wachttijd omdat er geen gist in zit. Win-win vinden wij dus!

Pasta met garnalen en knoflook
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Probeer deze snelle pasta met garnalen en knoflook, een eenvoudig gerecht met volop smaak. Door het gemak en de simpele ingrediënten is dit recept ideaal voor een doordeweekse avond.

Bladerdeeg amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 21 stuks
  • *

Maak deze leuke bladerdeeg amuse lepels als begin van een feestlijk diner of op een borrelplank. Belegd met kruidenroomkaas en brie met cranberry zijn deze amuse lepels een smakelijk en origineel hapje.

Broccoli cappuccino soep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak met deze lekkere broccoli cappuccino soep een verrassende variatie op de klassieke broccolisoep. Deze soep maak je met broccoli, aardappel en een heerlijke schuimlaag. Perfect als feestelijk voorgerecht of lunch.

Vegan coquilles met knolselderijpuree
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd + 15 min rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een van de populairste voorgerechten voor kerst, maar dan 100% plantaardig gemaakt van koning oesterzwammen! Geserveerd op een bedje van knolselderij puree met rozemarijn en afgemaakt met knapperige hazelnoten.

Tiramisu wentelteefjes
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Deze tiramisu wentelteefjes moet je echt een keer proberen! De lichte koffiesmaak, de romige mascarpone topping en het laagje cacao zorgen ervoor dat het lijkt alsof je een hap tiramisu neemt.

Feestelijke Kerst salade
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Vier Kerst met een vleugje kleur en frisheid met deze feestelijke Kerst salade. De combinatie van de zachte mozzarella met de knapperige noten en frisse granaatappel is echt top en perfect bij een feestelijk diner. En hij is zo gemaakt!

Pastinaak stamppot met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk recept voor de herfst: pastinaak stamppot met boerenkool. Met lekker veel groenten en vega gehaktballetjes met jus. Je kunt deze stamppot met vlees, vegetarisch of vegan maken.

Speculaas granola
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 20 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke speculaas granola met walnoten, speculaas kruiden, pompoenpitten en amandelschaafsel. Een voedzaam ontbijtje dat je binnen 5 minuten in de oven hebt staan. Lekker met jouw favoriete yoghurt of kwark.

Speculaas bladerdeeg staf
  • Bakrecept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Deze speculaas bladerdeeg staf maak je met Speculoos en bladerdeeg, twee dingen die ik ontzettend lekker vind! Je hebt deze Speculaas bladerdeeg staven al binnen 15 minuten in de oven staan. Een leuk hapje voor Sinterklaas en ideaal voor een gezellig avondje.

Tomatensoep met balletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit is voor mij heerlijk comfortfood: zelfgemaakte tomatensoep met balletjes. Lekker als lunch of avondmaal met wat verse broodjes. Of voeg wat soepgroenten toe voor een maaltijdsoep.

Pasta met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een makkelijke en smaakvolle pasta met gorgonzola. Deze pasta is lekker simpel: gekookte spaghetti in een romige saus van gesmolten gorgonzola kaas, spinazie, cherrytomaatjes en walnoten. Een beetje peterselie erover en klaar!

Pindasoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Zin in een romige, smaakvolle soep die snel op tafel staat? Maak dan eens deze verrassend lekkere pindasoep die je eenvoudig zelf maakt. Deze soep ga je zeker vaker maken!

Ontbijtpizza met appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ontbijtpizza met appel gemaakt met havermout en banaan. De ontbijtpizza heeft een winterse touch door de speculaaskruiden, appelmoes en gebakken appeltjes met kaneel en honing.

Pasta met gebakken feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze populaire pasta met gebakken feta is een heerlijk mediterraans gerecht waar je gegarandeerd gelukkig van wordt. Met de tomaten, puntpaprika en feta uit de oven maak je een smaakvolle, romige saus.

Zalmtartaar
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker fris voorgerecht van een tartaar van kleine stukjes zalm met blokjes komkommer en avocado in een lekkere dressing met citroen.

Bladerdeeg kerstboom met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Deze bladerdeeg boom met een vulling van pesto is leuk voor bij de kerstborrel of kerstbrunch. Je trekt er heel makkelijk lekkere stukjes van af. Dat wordt snoepen.

Italiaanse amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 lepels
  • *

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Wraps met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Laat je inspireren door de herfst met deze wraps met pompoen. Met smaakvolle pompoenblokjes, romige avocado en afgemaakt met feta en amandelen. Lekker als warm hoofdgerecht, maar ook perfect voor een koude lunch.

Stevige bruine bonensoep
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een stevige soep boordevol groenten en bonen. Deze soep is eenvoudig om te maken, budget friendly en ideaal om voor een groot gezelschap te maken.

Appelflappen
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's.

Pasta funghi
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

De bekende romige pasta met paddenstoelen en/of champignons kun je ook makkelijk plantaardig maken en staat binnen enkele minuten op tafel! Lekker romig & smaakvol.