20-40 min

Recepten die binnen 20 tot 40 minuten op tafel staan. Een iets langere bereidingstijd, maar nog steeds binnen een handomdraai klaar.

Hartige wafels
  • Tussendoortjes
  • 35 min
  • 10 stuks
  • **

Lekker als lunch, tussendoortje of serveer eens bij de borrel: hartige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas.

Sinaasappeltaart
  • Bakrecept
  • 30 min ten + 40 min oventijd
  • 12 porties
  • **

Heerlijke sinaasappelcake met een vulling en topping van romige sinaasappelbotercrème en schijfjes sinaasappel.

Snelle broodstengels maken (grissini)
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Lekker om mee te dippen of bij de soep te serveren: zelfgemaakte broodstengels. Gemaakt en gebakken in 25 minuten. 

Zalmpakketjes van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 8 min
  • 2 stuk
  • *

Dit makkelijke vispakketje met groente en zalm kan bijna niet fout gaan en is lekker uit de oven of van de bbq.

Visburger met dillesaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 stuks
  • **

Smeuïge visburger gemaakt van witvis op een broodje met tomaat, augurk en een snelle dillesaus. Ook ideaal voor op de BBQ.

Tortellini ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Heerlijke gevulde tortellini pasta met groenten in een Italiaanse tomatensaus gegratineerd met kaas uit de oven

Spaghetti puttanesca
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Het perfecte gerecht dat je met voorraadkast ingrediënten snel op tafel kan zetten en met seizoensingrediënten nóg lekkerder kan maken. Klaar in 25 minuten.

Forel van de bbq met appel salsa
  • Hoofdgerecht
  • 20-40 min
  • 2 personen
  • **

Deze hele vis van de BBQ smaakt heerlijk in combinatie met de frisse appel salsa. Makkelijk te bereiden en groots smaakeffect.

Zalm met pesto en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijke maaltijd met zalm en een Italiaanse twist die je in een paar minuutjes gemaakt hebt en waarbij de oven vervolgens het werk doet.

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Gebakken ricotta dip uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.

Borrelbrood met kaas
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 brood
  • *

Gezellig voor bij de borrel om te delen; een plukbrood gevuld met kaas, kruidenboter en ui. En als je er een stukje uittrekt is hij extra cheesy door de mozzarella  

Macaroni met gehakt en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een gerecht dat bij iedereen in de smaak valt; macaroni met tomatensaus, courgette, paprika en (vega)gehakt. Gemaakt zonder pakjes en zakjes.  

Havermoutkoekjes
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet.

Gegratineerde spruitjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere romige spruitjes met walnoten onder een krokant gegratineerd laagje van kaas. Zo lust iedereen wel spruitjes.

Glutenvrije pizza
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 pizza
  • **

Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.

Quinoa met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Gebakken havermout met appel
  • Ontbijt
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk verwarmend ontbijt voor op een koude dag. Met de lekkere combinatie van appel, rozijnen en kaneel.

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • **

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Gele curry met bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

Tempura
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Winter bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Met deze winter bowl krijg je een groot aantal winterse groentes binnen. Lekker met een schepje zelfgemaakte hummus en geroosterde pitjes.

Sla wraps met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Lekker licht en smaakvol.

Knapperige filodeeg pizza met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Een leuk hapje om te serveren tijdens een borrel. Een krokante bodem van filodeeg belegd met gerookte zalm, mascarpone en geroosterde pijnboompitjes.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!