Hotspot: Marokkaans restaurant Chomicha

Hoewel ik nog niet zo heel lang bekend ben met de Marokkaanse keuken, behoort deze wel al tot mijn favorieten. Ik ben gek op couscous en gerechten met kaneel en abrikozen. Tijd om eens te gaan proeven bij het Marokkaanse restaurant Chomicha op de Kruisstraat in Eindhoven.

chomicha3
chomicha11
chomicha13

Eerste indruk

Samen met Eric ben ik op donderdagavond gaan kijken, proeven en ervaren wat de Marokkaanse keuken allemaal te bieden heeft. We werden hartelijk ontvangen en kregen een gezellig zithoekje met allemaal kussentjes aangewezen. Je komt helemaal in de Marokkaanse sferen, er staan namelijk zilveren theepotjes langs de muur, er hangen sfeervolle lampen aan het plafond en er staat een Arabisch muziekje op. De inrichting is vrij modern en strak maar toch ook traditioneel en gezellig. De menukaart bied genoeg keuze, maar ook niet te veel zodat je niet meer kunt kiezen.

chomicha8
chomicha7

De gerechten

Als voorgerecht kozen we een pastilla met kip, kaneel en amandelen met daarbij brood met verschillende soorten tapenades en hummus. Soms is hummus een beetje melig maar deze was heerlijk fris en romig. Als hoofdgerecht koos ik de tajine met rundvlees, abrikozen en peer. Het vlees was heerlijk mals en lekker gekruid. Eric wou voor de couscous gaan maar koos uiteindelijk toch voor de tajine kefta met gehaktballetjes, verse tomatensaus en ei. Dit gerecht was iets pittiger maar ook heerlijk. Eric had absoluut geen spijt van zijn keuze. Verder werden er nog wat aardappeltjes en salade bij geserveerd, maar je kunt ook andere bijgerechten kiezen. De porties zijn niet te veel en niet te weinig, precies goed. Als afsluiter kozen we voor een plateau met verse thee, koekjes en zoete hapjes met filodeeg, een beetje zoiets als baklava.

chomicha6
chomicha1

 

Conclusie

We hebben heerlijk gegeten en genoten van de Marokkaanse keuken. Het personeel was heel vriendelijk en behulpzaam.  Het was niet erg druk maar misschien kwam dat doordat het een doordeweekse avond was. De kwaliteit/prijs verhouding vond ik prima, we waren met z’n tweetjes inclusief drinken ongeveer 60 euro kwijt. En het geld was het zeker waard. We komen zeker nog een keertje terug om de couscous te proeven.

 

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.