Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met kip

Snelle en lichte couscoussalade met kip, feta, abrikozen en sla

Ingredienten
275 gr couscous
200 gr feta
1 kipbouillonblokje
3 bosuitjes
1 blik abrikozen op sap a 420 gr
300 gr kipfilet
1 eetl olijfolie
1 theel komijn poeder
Bosje koriander
4 eetl amandelen
150 gr veldsla
 
Bereiding
Snijd de kip in stukjes en bak deze in een beetje olijfolie in een wok of hapjespan. Als de kip licht bruin is voeg je de bosui in ringetjes toe. Voeg na een minuutje 500 ml water toe (of anders als vermeld is op de couscous verpakking) en breng aan de kook.
 
couscous salade met kip 01
couscous salade met kip 01
couscous salade met kip 01
couscous salade met kip 01
Kruimel de bouillonblok er bij en roer totdat deze is opgelost. Zet het vuur heel laag en voeg de couscous er bij. Roer goed door en laat 5 minuten staan. Snijd ondertussen de abrikoosjes doormidden en de feta in blokjes. Breng de couscous op smaak een snufje komijn. Roer de abrikozen, amandelen en feta door de couscous en schep als laatste de koriander er door. Verdeel wat sla op een bord en schep wat couscous er op.

 

 

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×