Couscous met kip

Makkelijk recept voor couscous met kruidige stukjes kip, abrikozen en wortel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de kip in stukjes of gebruik kipreepjes of blokjes. Doe deze in een kom en voeg een eetlepel olie toe en de ras el hanout kruiden. Meng door elkaar. Verhit een pan en bak de gekruide kip net gaar. Haal de kip uit de pan.

Snipper de ui en bak deze in de pan van de kip 3 minuutjes. Snijd de wortel en courgette in stukjes. Bak eerst de wortel mee in de pan en voeg na een paar minuten de courgette toe. Tip: wil je de wortel helemaal gaar en zacht eten dan kun je deze ook kort voorkoken.

Los het bouillonblokje op in het hete water en schenk bij de groenten. Voeg de abrikozen in stukken toe en de rozijnen.

Voeg het sap van de sinaasappel toe en breng zachtjes aan de kook. Kook de groenten ca. 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan. Doe dan de stukjes kip erbij en de ongewelde couscous. Zet het vuur uit en doe de deksel weer op de pan. Laat de couscous ca. 5 minuten wellen. Schep nog een keer door.

Maak het gerecht af met wat amandelen en peterselie.

126 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!