Marokkaanse stamppot
Kruidige stamppot van wortel, aardappel en kikkererwten met ras el hanout kruiden.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
600 gr kruimig aardappel ( geschild )
-
500 gr wortels
-
200 gr kikkererwten uit blik
-
125 gr geitenkaas
-
1 theelepel ras el hanout kruiden
-
2 eetlepels amandel schaafsel
-
peper en zout
-
Klontje boter
-
scheutje melk
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zet een grote pan met water op en voeg de aardappels en wortel toe (of kook ze in aparte pannen). Kook ze in ca. 15 min. gaar. Giet ze af en stamp fijn met een scheutje melk, boter, ras el hanout kruiden, peper en zout.
-
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Schep ze door de stamppot. Maak de Marokkaanse stamppot af met wat geitenkaas en amandelschaafsel.
-
Vervang de wortel ook eens door pompoenblokjes. Ook lekker met (vegetarische) worstjes.
Heeft het gesmaakt?
152 stemmen
Ook lekker