Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Marokkaanse stamppot

Kruidige stamppot met ras el hanout kruiden van wortel, aardappel en kikkererwten

Ingrediënten
  • 600 gr kruimig aardappel (geschild)
  • 500 gr wortels
  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden
  • 2 eetlepels amandel schaafsel
  • Peper en zout
  • Klontje boter
  • Scheutje melk

Bereiding
Zet een grote pan met water op en voeg de aardappels en wortel toe (of kook ze in aparte pannen). Kook ze in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp fijn met een scheutje melk, boter, ras el hanout kruiden, peper en zout.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Schep ze door de stamppot. Maak de Marokkaanse stamppot af met wat geitenkaas en amandelschaafsel.

Vervang de wortel ook eens door pompoenblokjes. Ook lekker met runderworstjes.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×