Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Marokkaanse stamppot

Kruidige stamppot met ras el hanout kruiden van wortel, aardappel en kikkererwten

Ingrediënten
  • 600 gr kruimig aardappel (geschild)
  • 500 gr wortels
  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden
  • 2 eetlepels amandel schaafsel
  • Peper en zout
  • Klontje boter
  • Scheutje melk

Bereiding
Zet een grote pan met water op en voeg de aardappels en wortel toe (of kook ze in aparte pannen). Kook ze in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp fijn met een scheutje melk, boter, ras el hanout kruiden, peper en zout.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Schep ze door de stamppot. Maak de Marokkaanse stamppot af met wat geitenkaas en amandelschaafsel.

Vervang de wortel ook eens door pompoenblokjes. Ook lekker met runderworstjes.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×