Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Marokkaanse stamppot

Kruidige stamppot met ras el hanout kruiden van wortel, aardappel en kikkererwten

Ingrediënten
  • 600 gr kruimig aardappel (geschild)
  • 500 gr wortels
  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden
  • 2 eetlepels amandel schaafsel
  • Peper en zout
  • Klontje boter
  • Scheutje melk

Bereiding
Zet een grote pan met water op en voeg de aardappels en wortel toe (of kook ze in aparte pannen). Kook ze in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp fijn met een scheutje melk, boter, ras el hanout kruiden, peper en zout.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Schep ze door de stamppot. Maak de Marokkaanse stamppot af met wat geitenkaas en amandelschaafsel.

Vervang de wortel ook eens door pompoenblokjes. Ook lekker met runderworstjes.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×