Marokkaans gevulde taco's

Zachte taco’s gevuld met wortel en een lekker vegetarisch mengsel met een Marokkaanse twist van kikkererwten en abrikoos.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de rode ui fijn. Bak deze in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de pulled oats of het vega gehakt toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree, ras el hanout en harissa (naar smaak) toe. Giet de bouillon er bij en laat het mengsel zachtjes pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Proef of hij goed op smaak is.

  2. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de abrikozen in stukjes. Voeg deze toe aan het mengsel en warm nog even door. Bak de mini wraps een minuutje in een droge koekenpan of verwarm even in de oven. Zet ze in een schaal en vul ze met wat peen julienne en het Marokkaanse mengsel. Garneer met een beetje yoghurt en wat peterselie.

Heeft het gesmaakt?
121 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!