Ga naar de inhoud
Marokkaans gevulde taco’s

Marokkaans gevulde taco’s

Zachte taco’s gevuld met wortel en een lekker vegetarisch mengsel met een Marokkaanse twist van kikkererwten en abrikoos.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 kleine rode ui
  • 125 gr kikkererwten
  • 8 mini wraps
  • 7 gedroogde abrikozen
  • 175 gr pulled oats of vegetarisch gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 ml groentebouillon
  • 0.5 eetlepel harissa ( naar smaak )
  • 0.5 eetlepel rashanout
  • 75 gr peen julienne
  • peterselie
  • Turkse of Griekse yoghurt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de rode ui fijn. Bak deze in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de pulled oats of het vega gehakt toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree, ras el hanout en harissa (naar smaak) toe. Giet de bouillon er bij en laat het mengsel zachtjes pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Proef of hij goed op smaak is.


    marokkaanse_tacos marokkaanse_tacos marokkaanse_tacos
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de abrikozen in stukjes. Voeg deze toe aan het mengsel en warm nog even door. Bak de mini wraps een minuutje in een droge koekenpan of verwarm even in de oven. Zet ze in een schaal en vul ze met wat peen julienne en het Marokkaanse mengsel. Garneer met een beetje yoghurt en wat peterselie.