Marokkaanse runderstoof

Een zachte stoofschotel met rundvlees, abrikozen en aubergines. Heerlijk gekruid met kaneel en komijn en geserveerd met couscous.

Hoofdgerecht 15 min + 2 uur 30 min stoven

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en fruit deze aan in een pan (of snelkookpan, ik gebruikte de Bosch AutoCook).

  2. Voeg het vlees in blokjes toe en bak rondom aan. Voeg het citroensap, komijn en kaneel toe en schep er door.

  3. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan het vlees.

  4. Roer de tomatenpuree er door.

  5. Giet dan de bouillon er bij en roer de maïzena er door en laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan (in de snelkookpan korter).

  6. Voeg dan de aubergine in blokjes toe en stoof nog 30 minuten.

  7. Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten en de abrikozen toe en stoof nog even mee. Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees goed zacht is.

  8. Bereid de couscous.

  9. Serveer de Marokkaanse stoof met wat geschaafde amandel en peterselie en de couscous.

Heeft het gesmaakt?
249 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!