Marokkaanse runderstoof

Een zachte stoofschotel met rundvlees, abrikozen en aubergines. Heerlijk gekruid met kaneel en komijn en geserveerd met couscous.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snipper de ui en fruit deze aan in een pan (of snelkookpan, ik gebruikte de Bosch AutoCook).

Voeg het vlees in blokjes toe en bak rondom aan. Voeg het citroensap, komijn en kaneel toe en schep er door.

Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan het vlees.

Roer de tomatenpuree er door.

Giet dan de bouillon er bij en roer de maïzena er door en laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan (in de snelkookpan korter).

Voeg dan de aubergine in blokjes toe en stoof nog 30 minuten.

Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten en de abrikozen toe en stoof nog even mee. Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees goed zacht is.

Bereid de couscous.

Serveer de Marokkaanse stoof met wat geschaafde amandel en peterselie en de couscous.

226 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!