Ga naar de inhoud
Marokkaanse runderstoof

Marokkaanse runderstoof

Een zachte stoofschotel met rundvlees, abrikozen en aubergines. Heerlijk gekruid met kaneel en komijn en geserveerd met couscous.

15 M + 2 U 30 M stoven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 650 gr riblappen of sukadelappen
  • 15 gedroogde abrikozen
  • 0.5 theelepel komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf kaneel
  • 300 ml runderbouillon
  • 150 gr kikkererwten uit blik
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 paprika
  • 250 gr (parel) couscous
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en fruit deze aan in een pan (of snelkookpan, ik gebruikte de Bosch AutoCook).


  2. Voeg het vlees in blokjes toe en bak rondom aan. Voeg het citroensap, komijn en kaneel toe en schep er door.


  3. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan het vlees.


  4. Roer de tomatenpuree er door.


  5. Giet dan de bouillon er bij en roer de maïzena er door en laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan (in de snelkookpan korter).


  6. Voeg dan de aubergine in blokjes toe en stoof nog 30 minuten.


  7. Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten en de abrikozen toe en stoof nog even mee. Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees goed zacht is.


  8. Bereid de couscous.


  9. Serveer de Marokkaanse stoof met wat geschaafde amandel en peterselie en de couscous.