Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Marokkaanse runderstoof

Een zachte stoofschotel met abrikozen en kaneel geserveerd met couscous

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper de ui en fruit deze aan in een pan (of snelkookpan, ik gebruikte de Bosch AutoCook). Voeg het vlees in blokjes toe en bak rondom aan. Voeg het citroensap, komijn en kaneel toe en schep er door. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan het vlees.

 Roer de tomatenpuree er door. Giet dan de bouillon er bij en roer de maïzena er door en laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan (in de snelkookpan korter). Voeg dan de aubergine in blokjes toe en stoof nog 30 minuten.

 Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten en de abrikozen toe en stoof nog even mee. Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees goed zacht is. Bereid de couscous. Serveer de Marokkaanse stoof met wat geschaafde amandel en peterselie en de couscous.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×