Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Marokkaanse runderstoof

Een zachte stoofschotel met abrikozen en kaneel geserveerd met couscous

Ingrediënten
  • 650 gr riblappen of sukadelappen
  • 15 gedroogde abrikozen
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • snuf kaneel
  • 300 ml runderbouillon
  • 150 gr kikkererwten uit blik
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 paprika
  • 250 gr (parel) couscous
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • verse peterselie

Bereiding
Snipper de ui en fruit deze aan in een pan (of snelkookpan, ik gebruikte de Bosch AutoCook). Voeg het vlees in blokjes toe en bak rondom aan. Voeg het citroensap, komijn en kaneel toe en schep er door. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan het vlees.

marokkaanse_runderstoof_01.jpg
marokkaanse_runderstoof_02.jpg
marokkaanse_runderstoof_03.jpg

Roer de tomatenpuree er door. Giet dan de bouillon er bij en roer de maïzena er door en laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan (in de snelkookpan korter). Voeg dan de aubergine in blokjes toe en stoof nog 30 minuten.

marokkaanse_runderstoof_04.jpg
marokkaanse_runderstoof_05.jpg
marokkaanse_runderstoof_06.jpg

Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten en de abrikozen toe en stoof nog even mee. Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees goed zacht is. Bereid de couscous. Serveer de Marokkaanse stoof met wat geschaafde amandel en peterselie en de couscous.

Beoordeling (120 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst