Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Heerlijke kruidige Marokkaanse gehaktballetjes in een smaakvolle tomatensaus met hierin gestolde eieren, lekker met couscous!

Ingrediënten
  • 300 gr runder of lamsgehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Snufje kaneel
  • Snuf peper en zout
Saus:
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 rode ui
  • 50 ml water
  • 1 teen knoflook
  • Verse peterselie
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 eetlepel ajvar of biber salcasi
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 2-3 eieren

Bereiding
Meng het gehakt met het paneermeel en een snuf kaneel en peper. Draai er balletjes van. Bak de balletjes rondom aan in een diepe koekenpan met een beetje boter of margarine. Haal ze er vervolgens uit, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in het vet van de gehaktballetjes. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en roer door elkaar. Breng de tomatensaus op smaak met paprikapoeder, ras el hanout en ajvar of biber salcasi (let op dat deze niet te pittig is, gebruik anders wat minder).

Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de saus en laat een paar minuten pruttelen. Maak dan kuiltjes in het mengsel en breek de eieren hierboven. Doe een deksel op de pan en laat de eieren (gedeeltelijk) stollen. Hak de peterselie fijn en garneer hier de Marokkaanse gehaktballetjes in saus mee. Lekker met couscous!

Nog meer ideeën met gehaktballetjes? Bekijk hier de blog met 10 ideetjes met gehaktballetjes

recept_marrokaanse-gehaktballetjes

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×