Harira soep

Deze Marokkaanse soep is gevuld met linzen en kikkererwten en op smaak gemaakt harissa

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper het uitje en hak de knoflook en gember fijn. Snijd de bleekselderij in plakjes. Fruit als eerste het uitje aan en voeg vervolgens de knoflook en gember toe als het uitje glazig is. Voeg na 2 minuten ook de bleekselderij toe en roerbak een paar minuten. Voeg vervolgens ras el hanout en harissa toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de passata toe en het water toe. Voeg niet ineens al het water toe, maar doe dit in stappen, zodat je de juiste dikte van de soep kunt bepalen. Vervolgens kunnen de linzen en kikkererwten er ook bij. Hak de peterselie en voeg de helft bij de soep.

 Laat de soep dan ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zout en eventueel chilipoeder voor een iets pittigere soep. Serveer de soep met de overgebleven peterselie en een beetje yoghurt.

 Tip: proef eerst de harissa, deze kan per merk en variant nogal verschillen in pittigheid. Pas de hoeveelheid aan naar je eigen smaak.

170 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!