Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Harira soep

Deze Marokkaanse soep is gevuld met linzen en kikkererwten en op smaak gemaakt harissa

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper het uitje en hak de knoflook en gember fijn. Snijd de bleekselderij in plakjes. Fruit als eerste het uitje aan en voeg vervolgens de knoflook en gember toe als het uitje glazig is. Voeg na 2 minuten ook de bleekselderij toe en roerbak een paar minuten. Voeg vervolgens ras el hanout en harissa toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de passata toe en het water toe. Voeg niet ineens al het water toe, maar doe dit in stappen, zodat je de juiste dikte van de soep kunt bepalen. Vervolgens kunnen de linzen en kikkererwten er ook bij. Hak de peterselie en voeg de helft bij de soep.

 Laat de soep dan ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zout en eventueel chilipoeder voor een iets pittigere soep. Serveer de soep met de overgebleven peterselie en een beetje yoghurt.

 Tip: proef eerst de harissa, deze kan per merk en variant nogal verschillen in pittigheid. Pas de hoeveelheid aan naar je eigen smaak.

harira_soep

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×