Bladerdeeghapjes met kruidige kip

Deze krokante snacks gevuld met kip hebben een Marokkaanse twist en zijn lekker bij de borrel of tapas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Meng het kipgehakt met ongeveer de helft van het losgeklopte ei, paneermeel, peper, zout en ras el hanout kruiden. Hak de peterselie fijn en meng ook door het gehakt. Is het nog erg nat dan voeg je nog wat extra paneermeel toe. Snijd de vellen bladerdeeg in tweeën.

 Maak kleine worstjes van het gehakt en leg deze op korte kant van het bladerdeeg en rol ze op. Druk de naden goed aan. Leg ze met de naden naar beneden op de bakplaat. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met wat sesam. Bak ze in ca. 25 min goudbruin en gaar van binnen. Lekker met een pittige saus of yoghurtdip.

188 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.