Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeeghapjes met kruidige kip

Deze krokante snacks gevuld met kip hebben een Marokkaanse twist en zijn lekker bij de borrel of tapas

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Meng het kipgehakt met ongeveer de helft van het losgeklopte ei, paneermeel, peper, zout en ras el hanout kruiden. Hak de peterselie fijn en meng ook door het gehakt. Is het nog erg nat dan voeg je nog wat extra paneermeel toe. Snijd de vellen bladerdeeg in tweeën.

 Maak kleine worstjes van het gehakt en leg deze op korte kant van het bladerdeeg en rol ze op. Druk de naden goed aan. Leg ze met de naden naar beneden op de bakplaat. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met wat sesam. Bak ze in ca. 25 min goudbruin en gaar van binnen. Lekker met een pittige saus of yoghurtdip.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×