Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeeghapjes met kruidige kip

Deze krokante snacks gevuld met kip hebben een Marokkaanse twist en zijn lekker bij de borrel of tapas

Ingrediënten
  • 6 vellen bladerdeeg
  • 300 gr kippengehakt
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • Snufje peper en zout
  • Paar takjes verse peterselie
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier
  • Bakkwastje

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Meng het kipgehakt met ongeveer de helft van het losgeklopte ei, paneermeel, peper, zout en ras el hanout kruiden. Hak de peterselie fijn en meng ook door het gehakt. Is het nog erg nat dan voeg je nog wat extra paneermeel toe. Snijd de vellen bladerdeeg in tweeën.

bladerdeeg_kruidige_kip_01.jpg
bladerdeeg_kruidige_kip_02.jpg
bladerdeeg_kruidige_kip_03.jpg
bladerdeeg_kruidige_kip_04.jpg

Maak kleine worstjes van het gehakt en leg deze op korte kant van het bladerdeeg en rol ze op. Druk de naden goed aan. Leg ze met de naden naar beneden op de bakplaat. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met wat sesam. Bak ze in ca. 25 min goudbruin en gaar van binnen. Lekker met een pittige saus of yoghurtdip.

Beoordeling (105 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×