Bladerdeeghapjes met kruidige kip
Deze krokante snacks gevuld met kip hebben een Marokkaanse twist en zijn lekker bij de borrel of tapas
25 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
6 vellen bladerdeeg
-
300 gr kippengehakt
-
1 theelepel ras el hanout kruiden
-
3 eetlepels paneermeel
-
1 ei
-
1 theelepel sesamzaadjes
-
Snufje peper en zout
-
Paar takjes verse peterselie
Materialen
-
Bakplaat met bakpapier
-
Bakkwastje
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Meng het kipgehakt met ongeveer de helft van het losgeklopte ei, paneermeel, peper, zout en ras el hanout kruiden. Hak de peterselie fijn en meng ook door het gehakt. Is het nog erg nat dan voeg je nog wat extra paneermeel toe. Snijd de vellen bladerdeeg in tweeƫn.
-
Maak kleine worstjes van het gehakt en leg deze op korte kant van het bladerdeeg en rol ze op. Druk de naden goed aan. Leg ze met de naden naar beneden op de bakplaat. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met wat sesam. Bak ze in ca. 25 min goudbruin en gaar van binnen. Lekker met een pittige saus of yoghurtdip.
Heeft het gesmaakt?
206 stemmen
Ook lekker