Zaalouk (auberginesalade)

Een smaakvolle Marokkaanse dip op basis van aubergine en tomaat. Lekker als voorgerecht of als bijgerecht.

1 uur

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd in blokjes. Doe deze in een pan met water en een snufje zout en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet de aubergine af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de teentjes knoflook, verse peterselie en koriander fijn. Was de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes.

  2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de knoflook, peterselie, koriander en tomaat. Voeg vervolgens het paprikapoeder en de komijn toe en laat dit circa 5 minuten bakken. Doe vervolgens de aubergineblokjes erbij en zet het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes garen. Voeg eventueel wat water toe aan de pan als deze te droog wordt. Prak vervolgens met een vork de zaalouk fijn.

  3. Breng het geheel op smaak met peper, zout en het citroensap. Maak af met wat sesamzaad en verse peterselie. Serveer de zaalouk met de pitabroodjes (dan is het gerecht wel niet meer koolhydraatarm).

Heeft het gesmaakt?
38 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.