Lente recepten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente gerechten. Groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber en aardbeien zijn in het voorjaar op z’n best dus dat is extra genieten van deze voorjaarsgerechten.

Raapstelen stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

Aspergesoep met zalm
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Romige aspergesoep van witte asperges met een heerlijke toevoeging van gerookte zalm

Cannelloni met asperges en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons

Sandwich met gerookte zalm met komkommer
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Op zoek naar variatie voor de lunch? Probeer dan eens deze frisse broodjes met gerookte zalm, komkommer en ei.

Courgettespread
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 potjes
  • *

Deze spread van courgette is heerlijk als gezond broodbeleg of op een toastje bij de borrel

Risotto met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Toast met radijsjessalade
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 3 kleine sneetjes brood
  • *

Frisse salade van radijs, komkommer amandel. Lekker op (stok)brood tijdens de lunch of bij de borrel!

Groene asperge salade met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Quiche met erwtjes en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Asperge salade met Hollandse garnaal
  • Lunch recept
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Lente stamppot met rucola
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Frittata met groene asperges
  • Lunch recept
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

Gnocchi met gegrilde groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Salade met witlof en ei
  • Lunch recept
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

Caprese salade met perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Plaattaart met groene groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Rabarbermuffins met sinaasappel
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min
  • 15 stuks
  • *

Fris zure muffins met stukjes rabarber en een vleugje sinaasappel

Salade met zalm uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Courgette filodeeg taart
  • Lunch recept
  • 25 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • *

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

Zalm curry met paksoi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

In 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel? Dat kan met deze romige curry met zalm, paksoi en rijst.

Lasagne met asperges en kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Witte asperges met serranoham
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Het is weer genieten met deze witte asperges met serranoham en een heerlijke frisse dressing van yoghurt en citroen. Een lekker voorgerecht in het aspergeseizoen.

Raapstelen salade met kip
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Ontdek deze frisse en heerlijke lente salade met raapstelen, ei, kip en radijsjes. Lekker als lunch of als bijgerecht op de paastafel bijvoorbeeld.