Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Pasta met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Frisse lente pasta met groene asperges, ricotta en gerookte ham gemengd met verse pesto

Lunch salade met avocado
  • Lunch
  • 15 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Snelle en gezonde lunch met avocado, feta, gegrilde paprika en kipreepjes

Rabarber crumble
  • Bakrecept
  •  20 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Krijg het lentegevoel met deze zoetzure rabarber onder een laagje kruimeldeeg

Aspergesalade met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, hamblokjes en tomaatjes met een romige dressing

Rabarbertaart met dadels
  • Bakrecept
  • 35 MIN + 60 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 STUKKEN
  • **

Heerlijk bakrecept voor friszure rabarbercrumble in combinatie met zoete dadels

Groene asperges in bladerdeeg
  • Bijgerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Lekker hartig pakketje van asperges omwikkeld met ham en bladerdeeg en een korstje kaas

Quiche met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Frisse lentequiche met hamblokjes en lekker veel groenten zoals asperges, tomaatjes en rode ui

Quiche met vegetarisch gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 25 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Zeker een aanrader; lekkere quiche met tomaat, rucola, mascarpone en vegetarisch gehakt

Quinoa met rode bieten
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Gezonde salade van quinoa met rode biet, appel, walnoten en feta geserveerd met kipspiesjes

Vispakketje met kokos
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke papillotte met gestoomde vis en groente in een milde currysaus met kokos

Pittig broodje avocado
  • Lunch
  • 15 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Heerlijke en gezonde combinatie van avocado en geitenkaas met een pittige bite

Frisse rode bietensap
  • Lunch
  • 10 MINUTEN
  • 4 KLEINE GLAASJES
  • *

Deze bietensap is niet alleen gezond maar is ook lekker fris van smaak

Vers fruit in sinaasappelbakje
  • Nagerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Leuk en gezond hapje of toetje van vers fruit met munt in een bakje van sinaasappelschil

Biefstuksalade met balsamicodressing
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN 
  • **

Lekkere en snelle maaltijdsalade met appel, champignons en biefstuk met een heerlijke balsamicodressing

Couscoussalade met gebakken feta
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN 
  • **

Frisse couscous met courgette, aubergine en granaatappel geserveerd met gebakken feta

Pastaschotel met courgette en spek
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 20 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere goed gevulde pastaschotel met groente, ricotta, walnoten en gebakken spekblokjes.

Aspergesoep met ham
  • Voorgerecht
  • 30 MIN
  • 6 PERSONEN
  • **

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor aspergesoep met reepjes ham en ei

Mangotiramisu
  • Nagerecht
  • 30 MIN + 1 UUR WACHTEN
  • 4 STUKS
  • **

Frisse en fruitige variant op de tiramisu met mango en witte chocolade likeur

Pastasalade met gedroogde tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN (+ 2 UUR OVENTIJD)
  • 4 PERSONEN
  • **

Italiaanse maaltijdsalade met pasta, kip, mozzarella en gedroogde tomaatjes in een romige pesto dressing

Gnocchi met citroen en asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Echt een aanrader: gnocchi met frisse citroensaus, asperges en ontbijtspek

Lentesoep met gepocheerd ei
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Kom helemaal in de lentestemming met dit recept voor heerlijke slasoep met gepocheerd ei en amandel

Cannelloni met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker vegetarisch pastarecept met cannelloni gevuld met courgette, champignons en ricotta

Quiche met broccoli en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk recept voor heerlijke quiche met champignons, broccoli en spekjes

Abrikozen met pistache dessert
  • Nagerecht
  • 25 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Yoghurt met zoete warme abrikoosjes bestrooid met pistachenootjes

Aardappelgratin met courgette
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke ovenschotel met aardappelschijfjes, plakjes courgette en ui in een romige saus bestrooid met kaas

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×