Ga naar de inhoud
Lente pasta

Lente pasta

Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 350 gr groene asperges
  • 225 gr pasta
  • 100 gr pesto
  • 150 gr erwtjes
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje
  • 125 ml crĆØme fraĆ®che
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • verse basilicum ( optioneel )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in een pan met water. Als je de pasta afgiet vang je een kopje kookvocht op.


  2. Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de groene asperges en gooi deze weg. Je kunt eventueel de groene asperges schillen mocht de schil erg dik zijn. Snijd de asperges in 3 stukken.


  3. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een grote pan.


  4. Voeg de stukken asperges toe en bak een minuut of 5.


  5. Voeg de erwtjes toe en bak nog een paar minuutjes mee.


  6. Roer de crĆØme fraĆ®che erdoor en de pesto.


  7. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Voeg het sap en rasp toe aan de romige asperges.


  8. Voeg als laatste de pasta toe en een beetje kookvocht zodat je een smeuĆÆge saus krijgt. Breng de lente pasta eventueel op smaak met een beetje peper en zout.


  9. Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat verse basilicum.