Lente pasta
Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
350 gr groene asperges
-
225 gr pasta
-
100 gr pesto
-
150 gr erwtjes
-
1 citroen
-
1 teen knoflook
-
1 uitje
-
125 ml crĆØme fraĆ®che
-
1 handje geraspte Parmezaanse kaas
-
verse basilicum ( optioneel )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta beetgaar in een pan met water. Als je de pasta afgiet vang je een kopje kookvocht op.
-
Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de groene asperges en gooi deze weg. Je kunt eventueel de groene asperges schillen mocht de schil erg dik zijn. Snijd de asperges in 3 stukken.
-
Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een grote pan.
-
Voeg de stukken asperges toe en bak een minuut of 5.
-
Voeg de erwtjes toe en bak nog een paar minuutjes mee.
-
Roer de crĆØme fraĆ®che erdoor en de pesto.
-
Rasp de citroen en pers de citroen uit. Voeg het sap en rasp toe aan de romige asperges.
-
Voeg als laatste de pasta toe en een beetje kookvocht zodat je een smeuĆÆge saus krijgt. Breng de lente pasta eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
-
Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat verse basilicum.
Heeft het gesmaakt?
103 stemmen
Ook lekker