Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lente recepten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Plaattaart met groene groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Rabarber compote
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Super makkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten rabarber compote te maken

Asperge salade met peer
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Rabarbermuffins met sinaasappel
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min
  • 15 stuks
  • **

Fris zure muffins met stukjes rabarber en een vleugje sinaasappel

Asperges met zalm en bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

Salade met zalm uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Courgette filodeeg taart
  • Lunch
  • 25 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

Salade met geroosterde kikkererwten
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 30 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

De licht pittige en knapperige kikkererwten smaken heerlijk in deze frisse salade met limoendressing

Ei met asperges uit de oven
  • Lunch
  • 15 MIN + 5 TOT 10 OVENTIJD
  • 2 A 3 PERSONEN
  • *

De perfecte lunch voor in de lente: groene asperges met serranoham en ei uit een ovenschaaltje

Lente pasta met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekker pastagerecht met spaghetti, garnalen en tomaat in een romige saus geserveerd met een pluk sla

Lasagne met asperges en kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Witte asperges met serranoham
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Het is weer genieten met deze witte asperges met een heerlijke frisse dressing en serranoham

Mango muffins
  • Bakrecept
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • *

Vrolijke muffins met mango die binnen no time klaar zijn, ook leuk voor bij de high tea

Hartige lente tompouce
  • Lunch
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD 
  • 4 STUKS
  • **

Hartige variant van de tompoes met geitenkaas en tomaat, lekker als lunch of als high tea recept!

Raapstelen salade met kip
  • Lunch
  • 20 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Frisse lente salade met raapstelen, ei en kip! Lekker als lunch of op de paastafel

Risotto met zalm en asperges
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Italiaans hoodgerecht van romige risotto met groente asperge en gemarineerde zalm uit de oven

Turks brood sandwich met groenten
  • Lunch
  • 25 MINUTEN
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • *

Leuk voor bij de hightea of een picknick: sandwich met tapenade, gegrilde groenten en geitenkaas

Geroosterde bloemkoolsalade
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 15 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

Dit frisse lenterecept met geroosterde bloemkool, avocado, serranoham en knoflookbrood is een feestje op je bord

Gamba noodle salade
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere frisse Aziatische salade met noodles, gemarineerde komkommer en gebakken gamba's

Groene asperge soep
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke soep van groene asperges met krokant gebakken spek

Frambozen slagroommousse
  • Nagerecht
  • 25 MINUTEN + 2 UUR WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Simpel recept voor een heerlijke en romige mousse met verse frambozen

Couscous salade met groenterolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lauwwarme gezonde salade met couscous, gegrilde courgette, paprika en auberginerolletjes met feta

Couscous met kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snelle en lichte couscoussalade met kip, feta, abrikozen en sla

Bruschetta met spinazie spread
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 16 STUKS
  • **

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham

Salade met groene asperges en ei
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Frisse lentesalade met gebakken krieltjes, spekjes, gegrilde asperge en een gepocheerd ei

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×