Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lente recepten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Rabarbermuffins met sinaasappel
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min
  • 15 stuks
  • **

Fris zure muffins met stukjes rabarber en een vleugje sinaasappel

Asperges met zalm en bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

Salade met zalm uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Courgette filodeeg taart
  • Lunch
  • 25 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

Salade met geroosterde kikkererwten
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 30 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

De licht pittige en knapperige kikkererwten smaken heerlijk in deze frisse salade met limoendressing

Ei met asperges uit de oven
  • Lunch
  • 15 MIN + 5 TOT 10 OVENTIJD
  • 2 A 3 PERSONEN
  • *

De perfecte lunch voor in de lente: groene asperges met serranoham en ei uit een ovenschaaltje

Lente pasta met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekker pastagerecht met spaghetti, garnalen en tomaat in een romige saus geserveerd met een pluk sla

Lasagne met asperges en kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Witte asperges met serranoham
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Het is weer genieten met deze witte asperges met een heerlijke frisse dressing en serranoham

Mango muffins
  • Bakrecept
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • *

Vrolijke muffins met mango die binnen no time klaar zijn, ook leuk voor bij de high tea

Hartige lente tompoes
  • Lunch
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD 
  • 4 STUKS
  • **

Hartige variant van de tompoes met geitenkaas en tomaat, lekker als lunch of als high tea recept!

Paassalade met raapstelen en kip
  • Lunch
  • 20 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Fris salade recept voor bij de paasbruch met stukjes kip, avocado, radijsjes en raapstelen

Risotto met zalm en asperges
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Italiaans hoodgerecht van romige risotto met groente asperge en gemarineerde zalm uit de oven

Turks brood sandwich met groenten
  • Lunch
  • 25 MINUTEN
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • *

Leuk voor bij de hightea of een picknick: sandwich met tapenade, gegrilde groenten en geitenkaas

Geroosterde bloemkoolsalade
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 15 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

Dit frisse lenterecept met geroosterde bloemkool, avocado, serranoham en knoflookbrood is een feestje op je bord

Gamba noodle salade
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere frisse Aziatische salade met noodles, gemarineerde komkommer en gebakken gamba's

Groene asperge soep
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke soep van groene asperges met krokant gebakken spek

Frambozen slagroommousse
  • Nagerecht
  • 25 MINUTEN + 2 UUR WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Simpel recept voor een heerlijke en romige mousse met verse frambozen

Couscous salade met groenterolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lauwwarme gezonde salade met couscous, gegrilde courgette, paprika en auberginerolletjes met feta

Couscous met kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snelle en lichte couscoussalade met kip, feta, abrikozen en sla

Bruschetta met spinazie spread
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 16 STUKS
  • **

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham

Salade met groene asperges en ei
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Frisse lentesalade met gebakken krieltjes, spekjes, gegrilde asperge en een gepocheerd ei

Pastasalade met avocado dressing
  • Hoofdgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snelle vegetarische pastasalade met spinazie, peppadews en een romige avocado saus

Club sandwich met eiersalade
  • Lunch
  • 20 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Lekker voor de paasbrunch: sandwiches met eiersalade, tomaat en gerookte kip

Mini sla met garnalen en mango
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Lekker gezond lente recept: blaadjes mini sla met avocado, mango, tomaatjes en garnalen

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×