Lente recepten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Cannelloni met asperges en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons

Sandwich met gerookte zalm met komkommer
  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Op zoek naar variatie voor de lunch? Probeer dan eens deze frisse broodjes met gerookte zalm, komkommer en ei.

Courgettespread
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 potjes
  • *

Deze spread van courgette is heerlijk als gezond broodbeleg of op een toastje bij de borrel

Risotto met witte asperges en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Toast met radijsjessalade
  • Lunch
  • 15 min
  • 3 kleine sneetjes brood
  • *

Frisse salade van radijs, komkommer amandel. Lekker op (stok)brood tijdens de lunch of bij de borrel!

Groene asperge salade met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Quiche met erwtjes en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Quiche met gerookte zalm en asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Gerookte zalm en groene asperges zijn een gouden combi, vooral in deze heerlijke en snelle quiche!

Asperge salade met Hollandse garnaal
  • Lunch
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Lente stamppot met rucola
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Frittata met groene asperges
  • Lunch
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

Gnocchi met gegrilde groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Salade met witlof en ei
  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

Caprese salade met perzik
  • Voorgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

De klassieke caprese salade kent iedereen wel, maar met deze variant met gekarameliseerde perzik en rucola kun je iedereen verrassen!

Plaattaart met groene groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Asperge salade met peer
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Rabarbermuffins met sinaasappel
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min
  • 15 stuks
  • **

Fris zure muffins met stukjes rabarber en een vleugje sinaasappel

Asperges met zalm en bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

Salade met zalm uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Courgette filodeeg taart
  • Lunch
  • 25 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

Zalm curry met paksoi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

In 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel? Dat kan met deze romige curry met zalm, paksoi en rijst.

Ei met asperges uit de oven
  • Lunch
  • 15 MIN + 5 TOT 10 OVENTIJD
  • 2 A 3 PERSONEN
  • *

De perfecte lunch voor in de lente: groene asperges met serranoham en ei uit een ovenschaaltje

Lente pasta met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekker pastagerecht met spaghetti, garnalen en tomaat in een romige saus geserveerd met een pluk sla

Lasagne met asperges en kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning