Plaatcake met bosvruchten
Geniet van dit recept voor plaatcake met bosvruchten die je makkelijk zelf kunt maken. Met een heerlijke combi van Griekse yoghurt, bosvruchten en vanille. Lekker bij de koffie of thee met wat poedersuiker en een toef slagroom.
20 M + 50 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
200 gr zelfrijzend bakmeel
-
150 gr suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
170 gr Griekse yoghurt
-
2 grote eieren
-
100 gr boter of margarine ( gesmolten )
-
150 gr bosvruchten
-
Poedersuiker om te bestrooien
Benodigdheden
-
Bakvorm ca. 20 x 25 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zorg dat de Griekse yoghurt op kamertemperatuur is. Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 175° graden.
-
Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren voor ongeveer 2 minuutjes. Voeg de yoghurt en de gesmolten boter of margarine toe en mix er 2 minuutjes doorheen.
-
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix er nog kort door. Schep de helft van de bosvruchten door het beslag.
-
Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet goed in. Verdeel het beslag over de bakvorm. Verdeel dan de rest van de bosvruchten er over.
-
Bak de bosvruchten cake in ca. 45 – 50 minuten gaar en laat daarna afkoelen.
-
Bestrooi de cake met poedersuiker voor het serveren. Lekker met een toef slagroom.
Heeft het gesmaakt?
4 stemmen
Ook lekker
3x lekkere High tea recepten