Ga naar de inhoud
Aardappel waaiers met chorizo

Aardappel waaiers met chorizo

Leuk bijgerecht van aardappels met chorizo uit de oven

40 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 8 middelgrote vastkokende aardappels ( schoongeboend )
  • 125 gr chorizo worst
  • Snufje peper en zout
  • Scheutje olijfolie
  • Handje kaas
  • peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg de aardappels daar aan toe. Kook ze ongeveer 15 tot 18 minuten net niet helemaal gaar. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Giet de aardappels af en laat iets afkoelen. Snijd met een scherp mes een paar inkepingen in de aardappels tot net niet aan de bodem.


  2. Snijd de chorizo in hele dunne plakjes en stop deze tussen de aardappels. Houd hierbij met een mesje de openingen iets open. Leg de aardappels met chorizo in een ovenschaal of bekleedde ovenschaal en bestrijk iets met olie en bestrooi met peper, zout en wat kaas. Bak ze nog 20 tot 25 minuten in de oven. Bestrooi eventueel met wat peterselie


  3. Tip: Heb je de aardappels iets de diep ingesneden en vallen ze uit elkaar. Prik de aardappels met de chorizo vast aan een sateprikker. Tel voor dit gerecht ca 2 aardappels per persoon als bijgerecht.