Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappel waaiers met chorizo

Leuk bijgerecht van aardappels met chorizo uit de oven

Ingrediënten
  • 8 middelgrote vastkokende aardappels (schoongeboend)
  • 125 gr chorizo worst
  • Snufje peper en zout
  • Scheutje olijfolie
  • Handje kaas
  • Peterselie

Bereiding
Breng een grote pan water aan de kook en voeg de aardappels daar aan toe. Kook ze ongeveer 15 tot 18 minuten net niet helemaal gaar. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Giet de aardappels af en laat iets afkoelen. Snijd met een scherp mes een paar inkepingen in de aardappels tot net niet aan de bodem.

aardappel_chorizo_01.jpg
aardappel_chorizo_02.jpg
aardappel_chorizo_03.jpg

Snijd de chorizo in hele dunne plakjes en stop deze tussen de aardappels. Houd hierbij met een mesje de openingen iets open. Leg de aardappels met chorizo in een ovenschaal of bekleedde ovenschaal en bestrijk iets met olie en bestrooi met peper, zout en wat kaas. Bak ze nog 20 tot 25 minuten in de oven. Bestrooi eventueel met wat peterselie

Tip: Heb je de aardappels iets de diep ingesneden en vallen ze uit elkaar. Prik de aardappels met de chorizo vast aan een sateprikker. Tel voor dit gerecht ca 2 aardappels per persoon als bijgerecht.

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes