Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelspies van de BBQ

Aardappels van de BBQ met een knapperig stukje spek er tussen

Ingrediënten
  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 groene paprika
  • 250 gr ontbijtspek in 1 stuk of dikke plakken
  • Peper en zout
  • Olie
  • Optioneel: kruidenboter
Materialen
  • Spies of grote sateprikker

Bereiding
Boen de aardappels goed schoon maar laat de schil er om heen. Kook ze in de magnetron 5 minuten voor of in een pan met water ca. 15 minuten in een pan met water. Snijd de spek in plakken. Snijd de aardappel in 5 a 6 plakken.

Snijd ook de paprika in stukken. Rijg de aardappelplakjes om en om aan de spies met een stukje spek of paprika er tussen. Bestrijk de spies met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout. Grill op de BBQ ca. 5 tot 7 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Smelt er op het laatst eventueel nog een klontje kruidenboter op.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×