Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappelspies van de BBQ

Aardappels van de BBQ met een knapperig stukje spek er tussen

Ingrediënten
  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 groene paprika
  • 250 gr ontbijtspek in 1 stuk of dikke plakken
  • Peper en zout
  • Olie
  • Optioneel: kruidenboter
Materialen
  • Spies of grote sateprikker

Bereiding
Boen de aardappels goed schoon maar laat de schil er om heen. Kook ze in de magnetron 5 minuten voor of in een pan met water ca. 15 minuten in een pan met water. Snijd de spek in plakken. Snijd de aardappel in 5 a 6 plakken.

aardappel_bbq_spies_01.jpg
aardappel_bbq_spies_02.jpg
aardappel_bbq_spies_03.jpg

Snijd ook de paprika in stukken. Rijg de aardappelplakjes om en om aan de spies met een stukje spek of paprika er tussen. Bestrijk de spies met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout. Grill op de BBQ ca. 5 tot 7 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Smelt er op het laatst eventueel nog een klontje kruidenboter op.

Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal