Ga naar de inhoud
Aardappelspies van de BBQ

Aardappelspies van de BBQ

Aardappels van de BBQ met een knapperig stukje spek er tussen

20 M + 7 M BBQ

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 groene paprika
  • 250 gr ontbijtspek in 1 stuk of dikke plakken
  • peper en zout
  • olie
  • Optioneel: kruidenboter

Materialen

  • Spies of grote satéprikker

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Boen de aardappels goed schoon maar laat de schil er om heen. Kook ze in de magnetron 5 minuten voor of in een pan met water ca. 15 minuten in een pan met water. Snijd de spek in plakken. Snijd de aardappel in 5 a 6 plakken.


  2. Snijd ook de paprika in stukken. Rijg de aardappelplakjes om en om aan de spies met een stukje spek of paprika er tussen. Bestrijk de spies met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout. Grill op de BBQ ca. 5 tot 7 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Smelt er op het laatst eventueel nog een klontje kruidenboter op.