Pompoen muffins

Pompoen is een ideale groente om ook heerlijk mee te bakken. Bak er deze lekkere muffins mee. Bovendien zijn ze ook glutenvrij.

Bakrecept 20 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid eerst de pompoenpuree indien je geen kant-en-klare hebt gekocht.

  2. Smelt de kokosolie en laat staan totdat je het nodig hebt.

  3. Klop de eieren samen met de pompoenpuree los.

  4. Voeg vervolgens de maple syrup en gesmolten kokosolie toe en klop nogmaals.

  5. Daarna voeg je het havermeel, amandelmeel, speculaaskruiden en de basterdsuiker toe.

  6. Als laatste meng je de baking soda samen met de appelazijn en voeg je ook dit toe aan het beslag.

  7. Verdeel het beslag over ongeveer 10 muffin vormpjes.

  8. Bak de muffins voor 30 minuten op 175° graden hete lucht.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.