Ga naar de inhoud
Pompoen muffins

Pompoen muffins

Pompoen is een ideale groente om ook heerlijk mee te bakken. Bak er deze lekkere muffins mee. Bovendien zijn ze ook glutenvrij.

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten: Pompoen muffins

Voor stuks

  • 100 gr havermeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 200 gr pompoenpuree* ( optioneel kant-en-klaar )
  • 90 gr donkere basterdsuiker
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 40 gr kokosolie
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels appelazijn

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Pompoen muffins

  1. Bereid eerst de pompoenpuree indien je geen kant-en-klare hebt gekocht.


  2. Smelt de kokosolie en laat staan totdat je het nodig hebt.


  3. Klop de eieren samen met de pompoenpuree los.


  4. Voeg vervolgens de maple syrup en gesmolten kokosolie toe en klop nogmaals.


  5. Daarna voeg je het havermeel, amandelmeel, speculaaskruiden en de basterdsuiker toe.


  6. Als laatste meng je de baking soda samen met de appelazijn en voeg je ook dit toe aan het beslag.


  7. Verdeel het beslag over ongeveer 10 muffin vormpjes.


  8. Bak de muffins voor 30 minuten op 175° graden hete lucht.