
Pompoen muffins
Pompoen is een ideale groente om ook heerlijk mee te bakken. Bak er deze lekkere muffins mee. Bovendien zijn ze ook glutenvrij.
20 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten: Pompoen muffins
Voor stuks
-
100 gr havermeel
-
100 gr amandelmeel
-
2 eieren
-
200 gr pompoenpuree* ( optioneel kant-en-klaar )
-
90 gr donkere basterdsuiker
-
3 eetlepels maple syrup
-
40 gr kokosolie
-
2 theelepels speculaaskruiden
-
1 theelepel baking soda
-
2 theelepels appelazijn
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pompoen muffins
-
Bereid eerst de pompoenpuree indien je geen kant-en-klare hebt gekocht.
-
Smelt de kokosolie en laat staan totdat je het nodig hebt.
-
Klop de eieren samen met de pompoenpuree los.
-
Voeg vervolgens de maple syrup en gesmolten kokosolie toe en klop nogmaals.
-
Daarna voeg je het havermeel, amandelmeel, speculaaskruiden en de basterdsuiker toe.
-
Als laatste meng je de baking soda samen met de appelazijn en voeg je ook dit toe aan het beslag.
-
Verdeel het beslag over ongeveer 10 muffin vormpjes.
-
Bak de muffins voor 30 minuten op 175° graden hete lucht.
Heeft het gesmaakt?
10 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 186
- vet 9 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 23 gr
- w.v. suikers 11 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.15 gr
Ook lekker