Ga naar de inhoud
Lemon bars

Lemon bars

Lekkere frisse citroen repen met een brosse bodem en een zachte fruitige topping van citroen.

10 M + 1 U 5 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 citroenen
  • poedersuiker ( om te bestrooien )

Bodem

  • 110 gr boter ( + om in te vetten )
  • 125 gr bloem
  • 50 gr suiker

Materiaal

  • 1 Bakvorm van 20 x 20 cm
  • 1 vel Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Maak eerst de bodem: mix de boter, bloem en suiker met een mixer door elkaar tot een kruimelig deeg.


  3. Maak een deegbal met je handen en druk deze in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal zodat de gehele bodem egaal bedekt is.


  4. Zet de schaal 25 minuten in de oven.


  5. Rasp de citroen en pers uit.


  6. Mix deze samen met de suiker, eieren, bloem, bakpoeder en het zout met een mixer tot een romig mengsel.


  7. Haal de ovenschaal met bodem uit de oven en giet het citroenmengsel er overheen.


  8. Draai de oven terug naar 160° graden. Zet de ovenschaal daarna ongeveer 40 minuten in de oven. Zet hem vrij laag in de oven anders wordt hij snel te bruin van boven.


  9. Als je met de schaal beweegt en je ziet de topping niet meer bewegen is hij stevig genoeg. Laat hem daarna op kamertemperatuur afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. Als hij helemaal is afgekoeld bestrooi je hem met poedersuiker en snijd je hem in stukken.


  10. Tip: bewaar de lemon bars maximaal 4 dagen in de koelkast.


  11. Kies voor lactosevrije boter om het recept 100% lactosevrij te maken.