Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Muffins met kersen en chocolade

Een lekkere combi van kersen en chocolade in een luchtig gebakje

Ingrediënten
  • 50 gr boter (gesmolten)
  • 250 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 8 gr bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 75 gr pure chocolade (in stukjes)
  • 36 verse kersen of 1 pot
Matrialen
  • Muffinbakvorm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je geen papiertjes gebruikt vet je de muffinvorm nog even in met een beetje boter. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter en eieren er in.

mufins_kersen_02.jpg
mufins_kersen_03.jpg
mufins_kersen_04.jpg

Roer alles met een houten lepel door elkaar. Schep voorzcihtig de kersen en stukjes chocolade er door en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in ca 20 tot 25 gaar en mooi goudbruin.

Beoordeling (39 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst