Ga naar de inhoud
Muffins met kersen en chocolade

Muffins met kersen en chocolade

Een lekkere combi van kersen en chocolade in een luchtig gebakje

20 M + 25 M oventijd

Ingrediënten

Voor stuks

  • 50 gr boter ( gesmolten )
  • 250 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 8 gr bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 75 gr pure chocolade ( in stukjes )
  • 36 verse kersen of 1 pot

Matrialen

  • Muffinbakvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je geen papiertjes gebruikt vet je de muffinvorm nog even in met een beetje boter. Zeef de bloem boven een grote kom.

    Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter en eieren er in.


  2. Roer alles met een houten lepel door elkaar. Schep voorzcihtig de kersen en stukjes chocolade er door en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in ca 20 tot 25 gaar en mooi goudbruin.