Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Andijviesoep met rookworst

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

Ingrediënten
  • 200 gr aardappel (kruimig)
  • 1 kleine ui
  • 500 gr andijvie
  • 750 ml water
  • 1 groentebouillon blokje
  • 100 ml room
  • 1 rookworst
  • Boter om te bakken

Bereiding
Hak de ui fijn. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Verhit een beetje boter in een soeppan. Voeg de ui toe en vervolgens ook de blokjes aardappel. Voeg na een paar min de andijvie toe en laat iets slinken. Giet het water er bij en breng aan de kook. Laat het bouillonblokje oplossen in het water en kook de soep ca 10 minuutjes tot de aardappels zacht is.

andijviesoep_01.jpg
andijviesoep_02.jpg
andijviesoep_03.jpg
andijviesoep_04.jpg

Pureer hem dan fijn met de staafmixer. Voeg de room toe en roer er door heen. Breng de soep zo nodig op smaak met een snufje peper of zout. Verwarm eventueel de rookworst en snijd in blokjes en garneer de soep hiermee of laat de blokjes in de soep verwarmen.

Ook lekker met gebakken spek i.p.v. rookworst

Beoordeling (57 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas