Andijviesoep met rookworst

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui fijn. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Verhit een beetje boter in een soeppan. Voeg de ui toe en vervolgens ook de blokjes aardappel. Voeg na een paar min de andijvie toe en laat iets slinken. Giet het water er bij en breng aan de kook. Laat het bouillonblokje oplossen in het water en kook de soep ca 10 minuutjes tot de aardappels zacht is.

  2. Pureer hem dan fijn met de staafmixer. Voeg de room toe en roer er door heen. Breng de soep zo nodig op smaak met een snufje peper of zout. Verwarm eventueel de rookworst en snijd in blokjes en garneer de soep hiermee of laat de blokjes in de soep verwarmen.

  3. Ook lekker met gebakken spek i.p.v. rookworst

Heeft het gesmaakt?
120 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!