
Ingelegde rode ui
Dit recept voor ingelegde rode ui is heel makkelijk om zelf te maken en snel klaar. Het is de ideale topping op toast, bij een curry, in een pita of op een plaattaart. Het is erg lekker én het ziet er ook nog eens kleurrijk uit!
10 M + 3 U wachttijd
Ingrediënten
Voor porties
-
2 grote rode uien
-
150 ml natuurazijn
-
200 ml water
-
4 eetlepels suiker
-
1 theelepel zout
-
1 theelepel zwarte peperkorrels
-
2 tenen knoflook
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de rode uien en snijd ringen met een mandoline. Doe daarna in een glazen pot.
-
Zet een steelpan op het vuur en giet de natuurazijn en het water erin. Doe de suiker, zout en de zwarte peperkorrels erbij, roer goed door en verwarm een paar minuten, tot de suiker is opgelost.
-
Laat het mengsel eventjes afkoelen en giet het daarna in de pot met de rode uien, inclusief de peperkorrels. Maak twee tenen knoflook schoon en doe deze er ook bij.
-
Sluit de deksel en zet de pot in de koelkast. Laat minimaal een uur staan. Daarna kun je het meteen gebruiken. Het lekkerst is om de uien minimaal 3-4 uur te laten staan.
-
Gebruik deze lekkere ingelegde rode ui als topping bij je favoriete gerecht en bewaar de ingelegde rode uien tot wel 3-4 weken afgedekt in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker