Appelmuffins

Deze muffins met appel, kaneel en rozijnen smaken net als kleine appeltaartjes

Ingrediënten
50 gr boter, gesmolten
250 gr bloem
60 gr bruine basterdsuiker
8 gr bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
2 eieren
1,5 dl melk
1 appel, ik kleine stukjes
1 theel kaneel
50 gr rozijnen
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar.
 
appelmuffins 01
appelmuffins 01
appelmuffins 01
appelmuffins 01
Meng de stukjes appel, kaneel en rozijnen door het beslag. Vul 12 muffinvormpjes ongeveer 2/3 met het beslag. Zet de muffins 20 – 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat de muffins afkoelen op een rek.
 

 

181 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.