Ga naar de inhoud
Muffins met appel

Muffins met appel

Makkelijk basisrecept voor lekkere luchtige muffins met stukjes appel en een snufje kaneel

20 M + 25 M oventijd + 5 M afkoeltijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 grote appel ( naar eigen keuze )
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • Muffinbakvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door. Zeef het bakmeel, kaneel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Snijd de appel en spatel deze kort door het beslag (bewaar een paar stukjes voor de topping).


  2. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Verdeel nog wat laatste stukjes appel erover en het amandelschaafsel. Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.


  3. Tip: gebruik voor dit recept een stevige appel zoals jonagold of elstar.